Javnozdravstvena akcija u Španskom

Javnozdravstvena akcija u Španskom

Kretanje i zdrava prehrana kao okosnica manifestacije „Špansko, place to be“, ali i zdravog načina življenja

(Foto: Jill Wellington / Pixabay)

Još jedna javnozdravstvena manifestacija „Špansko, place to be: kretanje – hrana – zdravlje“ održat će se u subotu, 4. lipnja s početkom u 8 sati. Građani će tom prigodom moći sudjelovati i u popularnoj biciklijadi koja će trajati od 10 do 11 sati.

Cilj ove manifestacije je podići svijest o potrebi za kretanjem, rekreacijom i zdravom prehranom, kako zbog fizičkog, tako i zbog mentalnog zdravlja. Fokus je pritom na promociji ekološki održivog načina života, kao i turističkoj promociji Grada Zagreba te lokalnih OPG-ova. U ovogodišnjem programu, svoje će usluge građanima ponovno ponuditi i djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, kod kojih će okupljeni Zagrepčani moći provjeriti osnovne zdravstvene pokazatelje općeg stanja svog organizma.

Oni će građanima pružati i usluge mjerenja krvnog tlaka, razine šećera u krvi, analize tjelesne mase, kineziološka savjetovanja i liječnička savjetovanja. Služba za ekologiju će imati prikaz razine čestica peludi u medu i u zraku, kao i edukativna objašnjenja dobivanja certifikata za dodanu kvalitetu proizvoda.

»Ova akcija nije posvećena samo tjelesnoj aktivnosti, nego i okolišu, promoviranju turizma u gradu Zagrebu i zdravoj prehrani«, izjavila je Ana Puljak, dr. med., voditeljica Službe za javno zdravstvo, NZJZ-a „Dr. Andrija Štampar“, ispred Ureda ravnatelja.

Osim javnozdravstvenog, ova manifestacija ima i sajamski karakter, koji se može očitovati kroz bogat program prepun raznovrsnih aktivnosti čiji je cilj turistička promocija Grada Zagreba, kao i lokalnih OPG-ova. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni