Javnozdravstvena akcija na Svjetski dan šećerne bolesti

Javnozdravstvena akcija na Svjetski dan šećerne bolesti

Na trgu Dalmacija trgovačkog centra Arena Centar u Zagrebu u u subotu i nedjelju (14. i 15. studenog 2015. godine), u povodu Svjetskog dana šećerne bolesti, održat će se DiaVitas javnozdravstvena akcija. Svjetski dan šećerne bolesti obilježava se 14. studenog svake godine u više od 160 zemalja svijeta s ciljem podizanja svijesti javnosti o ovoj bolesti. I 2015. godine tema Svjetskog dana šećerne bolesti glasi Zdrav život i dijabetes. Edukacija i prevencija usmjereni su na poznavanje znakova upozorenja i rizične faktore, znanje o tome tko može pomoći pri kontroli bolesti te što učiniti ukoliko bolujete od ove bolesti.

Partneri i izlagači na DiaVitas akciji bit će Nastavni zavod za javno zdravstvo »Dr. Andrija Štampar«, KBC Zagreb – bolnica Rebro, Diamelli – Poliklinika za dijabetes i predstavnici DiaVitas-a.

Stručnjaci Centra za preventivnu medicinu NZZJZ »Dr. Andrija Štampar« posjetitelje će u vremenu od 12:00 do 14:00 sati u subotu i nedjelju savjetovati o prehrani, regulaciji šećerne bolesti i tjelesnoj aktivnosti. Također, posjetitelji će više moći saznati i o aplikaciji za pametne telefone DiaVitas – digitaliziranom vodiču za usvajanje i održavanje zdravog životnog stila koji svojim mogućnostima pruža pomoć u regulaciji dijabetesa, pretilosti i zdravstvenih poremećaja povezanih s ovom bolesti. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni