Javnosti napokon dostupan uvid u memorandum iz Dubaija

Javnosti napokon dostupan uvid u memorandum iz Dubaija

Na službenim stranicama Grada Zagreba danas je objavljen cjelovit Memorandumu o razumijevanju koji je s tvrtkom Eagle Hills Properties u Dubaiju potpisao gradonačelnik Milan Bandić, a podloga je za realizaciju projekta »Grad u Gradu«, poznat i kao »Zagrebački Manhattan«. Memorandum je objavljen dan uoči sutrašnje sjednice Gradske skupštine na kojoj 2. točka dnevnog reda biti upravo Izvješće o realizaciji projekta “Grad u Gradu”, tzv. “Zagrebački Manhattan”, u sklopu kojeg će gradonačelnik iznijeti detalje o projektu.

Tekst Memoranduma prostire se na 22 stranice, a na dvije stranice dodatka nalaze se digitalni ortofoto prijedlozi obuhvata projekta. Riječ je o prostoru Zagrebačkog velesajma, Hipodroma i igrališta NK Lokomotiva.

U dokumentu se navodi kako je nužna urbana i gospodarska transformacija prostora koja će taj dio grada učiniti privlačnim građanima, turistima i poslovnim subjektima te mu »dati značaj koji povijesno zaslužuje«.

Kako je navedeno, projektom se želi preobraziti prostor u novo inovativno gradsko područje mješovitih i raznovrsnih komplementarnih namjena koje bi svojom raznolikom ponudom i novim konceptom unaprijedilo opću kvalitetu života stanovnika, postalo nezaobilazna turistička atrakcija, odnosno koje bi svojim raznolikim funkcijama formiralo središte Novog Zagreba.

Memorandum o razumijevanju čiji je sadržaj do danas bio tajan, a krajem prošlog tjedna u njega je omogućen ograničen uvid gradskim zastupnicima, potpisan je 12. ožujka. Ispred Eagle Hillsa potpisao ga je Mohamed Alabbar, a u ime Zagreba gradonačelnik Milan Bandić.

Cijeli dokument dostupan je na: https://www.zagreb.hr/UserDocsImages/fotogalerija/gradske%20vijesti/MEMORANDUM%20O%20RAZUMIJEVANJU%2012.%203.%202019..pdf

(ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni