Javni satovi u svakom kvartu: Zagrebe, koliko je sati?

Javni satovi u svakom kvartu: Zagrebe, koliko je sati?

Nova atrakcija u Zagrebu, osim fontana i zastava mogli bi postati i javni satovi i to u svakom kvartu. Riječ je o dvjestotinjak, točnije 235 gradskih satova čije bi postavljanje koštalo nekoliko desetaka milijuna kuna. Ova tema probudila je reakciju oporbenim političkim strankama, pa tako i u SDP-u. Gradski zastupnik SDP-a, Matej Mišić smatra kako je poziv Gradskog ureda za mjesnu samoupravu kojim traže od Vijeća gradskih četvrti i vijeća mjesnih odbora dostavu lokacija za postavljanje uličnih satova još jedan pokazatelj kako se Gradom upravlja neracionalno i kako gradonačelnik Milan Bandić nema namjeru rješavati stvarne probleme građana.

Nadodaje kako je u ovoj godini kada u Gradu Zagrebu postoji više mobitela nego stanovnika iluzorno smatrati kako postoji potreba za postavljanjem uličnih satova u svakom mjesnon odboru.

Postavljanje uličnih satova u mjesnim odborima nepotreban je trošak od nekoliko desetaka milijuna kuna, dok se istovremeno ne rješavaju stvarni problemi građana, ocjenjuje.

»Živimo u gradu u kojem svaka malo jača kiša zbog neriješenog sustava oborinskih voda izaziva u zapadnom dijelu grada prometni kaos koji ugrožava sigurnost građana. Gradonačelnik umjesto da riješi navedeni problem, novac građana troši suprotnom stvarnim potrebama građana«, kaže Mišić.

Mišić zaključuje kako je to neprihvatljivo i samo još jedan dokaz da gradonačelnik rješava sporedna pitanja dok ozbiljni problemi godinama ostaju neriješeni.

O ovoj je temi u utorak govorio i HSLS-ov gradski zastupnik Darko Klasić. »Predstoji li Gradu Zagreba nakon kapitalnih projekata nabave zastava i fontana, novi projekt – Sat na svakom uglu našega kvarta?«, retorički je upitao novinare okupljene na tiskovnoj konferenciji. Također je ukazao da u Zagrebu postoje veliki infrastrukturni problemi koje treba riješiti. »Gradski vrtići, škole, zdravstvene ustanove, bolnice i domovi zdravlja nemaju novaca za tekuće održavanje, a kamoli za bilo kakve ozbiljne investicije«, rekao je Klasić.

Matej Knežević

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni