Javni poziv za pomoćnike u nastavi

Javni poziv za pomoćnike u nastavi

Otvoren Javni poziv za pomoćnike u nastavi

Zagrebačka županija objavila je Javni poziv za zapošljavanje osoba za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi u osnovnim i srednjim školama Zagrebačke županije – partnerima u projektu „Prsten potpore“.

Javni poziv otvoren je do četvrtka, 18. kolovoza 2016.godine.

Projekt „Prsten potpore“ omogućuje socijalnu uključenost i integraciju učenika s teškoćama u razvoju u redoviti obrazovni sustav Zagrebačke županije. Projektom će se osigurati stručna pomoć za učenike s teškoćama u razvoju putem angažiranja 92 stručno osposobljena pomoćnika u nastavi u 32 škole Zagrebačke županije. Neposrednim radom pomoćnika s učenicima s teškoćama u razvoju omogućit će se postizanje boljih obrazovnih rezultata i uspješnije socijalizacije učenika, a stjecanjem vještina i stručnih kompetencija pomoćnika, osigurat će se njihovo bolje pozicioniranje na tržištu rada. U nastavnoj 2015./2016. godini projekt je bio financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.- 2020.

Na Javni poziv mogu se javiti svi zainteresirani pod uvjetom da imaju minimalno srednjoškolsko obrazovanje te da protiv osobe nije pokrenut kazneni postupak. Također, poželjno je da kandidati posjeduju dodatna znanja i vještine poput poznavanja osnovne razine stranog jezika (engleski i/ili njemački jezik), da imaju iskustvo u neposrednom radu s djecom s teškoćama u razvoju ili iskustvo u volontiranju.

U sklopu projekta osnovna zadaća pomoćnika u nastavi bit će pružanje osobne stručne potpore učenicima s teškoćama u razvoju kako bi učenici ravnopravno sudjelovali u svim nastavnim i izvannastavnim aktivnostima. Također, podrazumijeva se pružanje pomoći u socijalizaciji i savladavanju socijalno-psiholoških prepreka, senzoričkih i arhitektonskih barijera te pomoć učenicima s komunikacijskim teškoćama.

Tekst Javnog poziva, u kojem je naveden popis škola kao i broj traženih pomoćnika u nastavi po školama, možete pronaći na mrežnim stranicama Zagrebačke županije  www.zagrebacka-zupanija.hr kao i na službenim mrežnim stranicama škola – partnera u projektu. Obrazac prijave i tražena dokumentacija navedena je posebno na svakoj mrežnoj stranici škole za tu školu, a u slučaju da su kandidatkinje i kandidati zainteresirani za zaposlenje u više škola, prijavu s traženom dokumentacijom dostavljaju zasebno u svaku školu.

Zg-magazin

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni