Javni poziv za gradske vrtove na Pešćenici i Žitnjaku

Javni poziv za gradske vrtove na Pešćenici i Žitnjaku

Grad će podijeliti ukupno 400 parcela veličine do 50 metara kvadratnih, a parcele se nalaze na lokaciji I. gardijske brigade Tigrovi.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić objavio je javni poziv za podnošenje zahtjeva za davanje vrtnih parcela na korištenje na području Gradske četvrti Pešćenica-Žitnjak.

Zahtjev za dobivanje vrtne parcele mogu podnijeti svi oni koji žele koristiti gradske vrtne parcele za proizvodnju povrća, jagodastog voća, začinskog bilja i cvijeća za vlastite potrebe. Grad će podijeliti ukupno 400 parcela veličine do 50 metara kvadratnih, a parcele se nalaze na lokaciji I. gardijske brigade Tigrovi.

Vrtne parcele dati će se na korištenje na vrijeme od 2 godine bez naknade s mogućnošću produljenja korištenja pod uvjetom da se korisnici prema istima odnose pažnjom dobrog gospodara.

Prednost imaju nezaposleni, hrvatski branitelji, umirovljeniciGradski vrt Stenjevec (12)

Zahtjev za davanje na korištenje vrtne parcele mogu predati osobe s prebivalištem na području Grada Zagreba, koje nemaju u vlasništvu ili suvlasništvu obradivo zemljište. Svi podnositelji zahtjeva dobivati će bodove na temelju određenih kriterija, a veći broj bodova dobivati će osobe čiji prosječna mjesečna primanja po članu kućanstva ne prelaze 1 000 kuna, zatim nezaposlene osobe, hrvatski branitelji i umirovljenici.

Zahtjevi će se moći predavati u roku od 15 dana od dana objave ovog poziva i to Gradskom uredu za poljoprivredu i šumarstvo. Konačna lista objaviti će se na oglasnim pločama gradske uprave Grada Zagreba i na web stranici Grada Zagreba.

Obrazac zahtjeva možete preuzeti ovdje, a osim toga potrebno je ispuniti i ovu izjavu.

(zg-magazin)