Javni bicikli dostupni i u Ivanić-Gradu

Javni bicikli dostupni i u Ivanić-Gradu

U Ivanić-Gradu danas je s radom počeo drugi mješoviti nextbike sustav javnih bicikala u Hrvatskoj. To znači da je istovremeno moguće unajmiti klasične bicikle s 3 brzine, ali i električne bicikle najnovije generacije koji se pune u stalcima za parkiranje i imaju autonomiju baterije koja s jednim punjenjem može prijeći udaljenosti veće od 100 kilometara.

Svi korisnici koji se registriraju za 79 kuna godišnje članarine sustave javnih bicikala mogu koristiti u 10 gradova i općina u Hrvatskoj i više od 100 gradova u svijetu. Sustav već uspješno funkcionira u Zagrebu, Slavonskom Brodu, Karlovcu, Gospiću, Brinju, Zadru, Šibeniku, Makarskoj pa čak i na otoku Lastovu, a odnedavno i u Sarajevu.

Nextbike bicikli u Ivanić-Gradu dostupni su na dvije lokacije: u samom centru na Trgu Vladimira Nazora i na Seoskom imanju Kezele. Stanice su u potpunosti samoodržive, napajaju se putem solarnih panela, a njihovo postavljanje je brzo i jednostavno. Sustav javnih bicikala u Ivaniću i okolici zamišljen je na način da stanovnike i posjetitelje koji žele aktivan odmor ili samo kratki predah u prirodi potakne da ostave nakratko automobil i sjednu na bicikl. Ovo je prilika za daljnji razvoj cikloturizma i srodnih djelatnosti na ovom području koji će zasigurno razveseliti sve poklonike zdravog života, zaštite okoliša i održivog razvoja, poručuju iz tvrtke Sustav javnih bicikala d.o.o.

Otvorenju sustava nazočili su predstavnici Gradske uprave, Turističke zajednice i drugi uzvanici zajedno sa znatiželjnim građanima.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni