Jasna Kovačević i službeno izabrana za Zagrepčanku godine

Jasna Kovačević i službeno izabrana za Zagrepčanku godine

(Foto: www.radiostudent.hr)

Voditeljica Knjižnice i čitaonice Bogdana Ogrizovića, viša knjižničarka dr. sc. Jasna Kovačević dobit će Nagradu Zagrepčanka godine, odlučeno je na današnjoj sjednici Gradske skupštine.

Kovačević je odabrana među 15 finalistica, a priznanje će joj biti uručeno na Dan Grada Zagreba, 31. svibnja u Gradskoj skupštini.

U obrazloženju se navodi da je Kovačević, otkad je 1998. imenovana za ravnateljicu, Knjižnicu i čitaonicu Bogdana Ogrizovića pretvorila u vodeći centar za knjigu u Zagrebu i šire, u omiljeno mjesto predstavljanja knjiga, časopisa, predstavljanja autora i širenja čitateljskih navika građana.

»Kulturne tribine održavaju se gotovo svaki dan, prisutna je na svakoj od njih, uspješno koordinira rad i aktivno sudjeluje na njima, trudeći se svakom autoru dati priliku predstaviti se u tom atraktivnom prostoru«, stoji u obrazloženju u kojem se ravnateljica opisuje kao »istinska kulturna uposlenica koja je “svoju” knjižnicu pretvorila u mjesto afirmiranja ženskog stvaralaštva: književnoga, znanstvenoga i likovnoga«. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni