Jaskanski osnovci posjetili izložbu o jadranskom podmorju priređenu u autobusu

Jaskanski osnovci posjetili izložbu o jadranskom podmorju priređenu u autobusu

Umjesto s putnicima, na jaskansko osnovnoškolsko parkiralište stigao je autobus s blagom jadranskog podmorja – točnije, s 225 eksponata ljuštura jadranskih školjkaša i puževa, oklopa rakova te skeleta spužava, koralja i bodljikaša.

Izložba je to koju je Zagrebačka županija poklonila jaskanskim osnovnoškolcima, a čija je autorica i sama nekadašnja učenica OŠ Ljubo Babić Doris Dajić.

Učenicima se u obilasku izložbe pridružio zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović. „Prekrasno je vidjeti kakvo se sve blago skriva u našem moru! Ovo je šesta škola čijim učenicima Zagrebačka županija poklanja ovu izložbu s ciljem da ih upozna s ljepotama iz jadranskih dubina, ali i da ih potakne da svojim odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bioraznolikosti u našem Jadranu“, rekao je Tomljenović.

Uz jaskanske osnovnoškolce, izložbu su ove godine pogledali učenici OŠ Vladimira Deščaka u Novakima i OŠ Đure Deželića u Ivanić-Gradu, a prošle školske godine učenici OŠ Slavka Kolara u Kravarskom, OŠ Ivana Benkovića u Dugom Selu i OŠ Pavla Belasa u Brdovcu.

Ulaganje u učenike – najbolja investicija

„Za nas koji se trudimo učenicima ponuditi što kvalitetnije sadržaje, ovakav projekt mnogo znači, pa ovom prilikom zahvaljujem Zagrebačkoj županiji što je, po tko zna koji put, uložila novac u najbolju investiciju, a to su učenici“, rekla je ravnateljica OŠ Ljubo Babić, Sanja Sertić.

Autorica izložbe Doris Dajić istaknula je kako je izložba spremna za obilazak škola diljem Hrvatske. „Pozivam sve županije da se kao i Zagrebačka županija odazovu ovom projektu od kojega će učenici, nastavnici i roditelji, a posebno priroda, imati veliku korist“, istaknula je Dajić dodavši kako organiziranje odlaska na izložbu za samo jedan razred iziskuje značajna sredstava, dok u ovom slučaju izložba „dolazi“ učenicima. Besplatna je i mogu je obići učenici, profesori i osoblje cijele škole.

Izložbu je obišla i zamjenica gradonačelnika Jastrebarskog Nikolina Ribarić. „Za naše osnovnoškolce koji su relativno daleko od mora i ne susreću se svakodnevno s florom i faunom morskog kraja ovo je sigurno dodatna vrijednost i nešto što će im pomoći da kvalitetnije i s većim razumijevanjem usvoje ovakve sadržaje“, rekla je Ribarić. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni