Jarunska idila

Jarunska idila

Na »zagrebačkom moru« zapazili smo jedan lijep, a ne tako svakodnevan prizor. Par labudova s ponosom je izveo svoje mališane, njih petero, na plivačku rutu, ali baš uz rub jezera ne bi li što većem broju prolaznika pokazali svoju prekrasnu mladunčad… Nimalo se nisu zamarali s medijskim napisima i javnim prijeporima oko (ne)kvalitete vode u jezeru Jarun.

U jednom trenutku pernata je obitelj čak izišla na kopno i navratila do jednog stričeka koji je za njih pripremio finu papicu. Očito je riječ o starim znancima jer čim smo se približili ne bismo li uhvatili i taj kadar labudovi su se u svojoj formaciji, s tatom na čelu, odmah zaputili natrag u jezero koje zasigurno pruža više sigurnosti za dragocjeni podmladak. (B. J.)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t