Janko Benger pobjednik biciklističke utrke 16. memorijala UDHOS-a

Janko Benger pobjednik biciklističke utrke 16. memorijala UDHOS-a

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u Kustošiji je u nedjelju otvorio 16. memorijal poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba te, već tradicionalno, označio početak biciklističke utrke Kustošija – Medvedgrad. Memorijal je organizirala Udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba, a gradonačelnik Bandić je posebno pozdravio udovice poginulih branitelja i naglasio kako je Grad Zagreb uvijek bio pokrovitelj ovog Memorijala te kako će to biti i u budućnosti.

Start je označen u 9.20 sati s Trga siječanjskih žrtava u Kustošiji, startalo je 34 biciklista, dok je utrku završilo 24 biciklista, koji su nakon vožnje zagrebačkim ulicama prešli 25 kilometara obilazeći spomenike Domovinskom ratu. Nakon toga održana je utrka na Sljemenu, od Ulice Himper do Medvedgrada (Oltar Domovine). Natjecali su se biciklisti iz BK Sokol, BK Kalorija, BK Perfa, BK Adria Mobile, BK Ivanić, BK Tuškanac, BKCiklus, BK Sveta Nedelja, BK Dinamo, BK Sloga,Puls, BK Zagreb, a u kategorijama: juniori, kadeti, veterani, početnici i rekreativci.

Nagrade su na Oltaru Domovine na Medvedgradu, nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća uručili, Damir Štimac, Zvonko Lucić i Ivan Lažeta te Predsjednik BK Zagreb i tehnički organizator utrke Mladen Lojen.

Također, izaslanstvo Grada Zagreba predvođeno gradonačelnikom Milanom Bandićem položilo je vijenac i zapalilo svijeću kod spomenika poginulim braniteljima i dragovoljcima Domovinskog rata s područja Gradske četvrti Črnomerec.

REZULTATI:

Staza: Himper – Medvedgrad (3,5 km)

1. Janko Benger (BK Kalorija) 0.12,01

2. Milo Pilski (BK Tuškanac) 0.13,04

3. Krešo Hasanac (BK Kalorija) 0.13,13

Zbirni rezultat utrke možete pogledati na ovoj poveznici.

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni