Jane’s Walk u Maksimiru i Zapruđu

Jane’s Walk u Maksimiru i Zapruđu

 Centar za kulturu Trešnjevka poziva sve ljubitelje kvartovskih šetnji da nam se i ovoga vikenda pridruže na dvije šetnje – po Maksimiru i Zapruđu. Prva šetnje održat će se u subotu 20. svibnja u 17 sati. Voditelj šetnje Fakultetskim dobrom – nekadašnjim starim maksimirskim majurom, je Antonio Jurčev. Sastanak šetača bit će na križanju Maksimirske ceste i Ulice Fakultetsko dobro (istočni ulaz u Zoološki vrt).

 U nedjelju 21. svibnja šetnju Zapruđem i Utrinama – mjestima gdje zgrade stare brže od ljudi – vodit će Petra Bilić Križan. Sastanak je kod zgrade ZET-a u Zapruđu (okretište 14-tice) u 10,30 sati.

Sve šetnje organizirane su u sklopu globalnog pokreta pod nazivom Jane’s Walk koji se diljem svijeta provodi u svibnju. Koordinator zagrebačkih šetnji koje se organiziraju treću godinu uzastopce je Mapiranje Trešnjevke.

U sklopu ovogodišnjeg projekta Jane’s Walk sudjelovalo je 212 gradova u 36 država svijeta na šet kontinenata, a u Zagrebu će se održati ukupno osam šetnji. Sve njih vodit će entuzijasti i volonteri koji vole istraživati dijelove grada i svoje znanje nesebično dijeliti s drugima. Do sada su održane tri šetnje, a do kraja mjeseca čekaju nas još pet.

RASPRED ZAGREBAČKIH ŠETNJI:

  • 20. 5. 2017. (subota) Antonio Jurčev: „Šetnja Fakultetskim dobrom – nekadašnjim starim maksimirskim majurom“. Sastanak na križanju Maksimirske ceste i Ulice Fakultetsko dobro (istočni ulaz u Zoološki vrt) u 17 sati.
  • 21.  5. 2017. (nedjelja) Petra Bilić Križan: “Zapruđe i Utrine – upoznajte mjesta gdje zgrade stare brže od ljudi”. Sastanak je kod zgrade ZET-a u Zapruđu (okretište 14-tice) u 10,30 sati.
  • 26. 5. 2017. (petak) : Saša Šimpraga: „Svi putevi vode u Rim“.  Sastanak ispred Sportskog centra Kozjak / Gradskog kazališta Žar ptica, Bijenička 97 u 18 sati.
  •  27. 5. 2017. (subota) Milan Dalmacija: „Radnička – od centra industrije do centra kapitala“. Sastanak kod stražnje strane nadvožnjaka na Strojarskoj, kod parkirališta buseva, u 16 sati.
  •  28. 5. 2017. (nedjelja)  GP: “Medvedski breg pod Medvedskom goromSastanak je na okretištu autobusa Dubrava, linija ZET-a 209 za Čučerje, prije polaska autobusa koji kreće u 16,55 h (peron uz famozne Bandićeve zahode). Sâma šetnja počinje na glavnom trgu uz crkvu u Čučerju u 17,15 sati.

 *Napomena: Sve šetnje se odvijaju bez obzira na vremenske uvjete!

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni