Jandroković: Filipović ima velike izglede da uđe u drugi krug lokalnih izbora

Jandroković: Filipović ima velike izglede da uđe u drugi krug lokalnih izbora

„Nije mi samo jasno zašto Škoro ulazi u već izgubljene bitke”, izjavio je

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković danas je u izjavi novinarima komentirao prvo veliko istraživanje o raspoloženju birača kada su u pitanju kandidati za gradonačelnika Zagreba, koje je objavio Dnevnik Nove TV.

Prema tom istraživanju, na prvom mjestu je čelnik platforme “Možemo” Tomislav Tomašević s 38 % glasova birača, na drugom mjestu je SDP-ov Joško Klisović koji može računati na 15,8 % glasova, dok bi kandidatu HDZ-a Davoru Filopoviću svoje povjerenje dalo 11,7 % birača.

“Nama u HDZ-u je bitno je da naš kandidat na spektru od centra na desno na prvom mjestu i ima vjerujemo jako dobre izglede da uđe u drugi krug”, rekao je Jandroković dodavši da je u drugom krugu sve moguće. Naglasio je da HDZ ide na izbore s kandidatom koji ima impresivan životopis i dobro poznaje gradske teme, posebno financije što je u ovom trenutku važno za upravljanje gradom.

Na upit novinara Jandroković nije htio komentirati kandidaturu predsjednika Domovinskog pokreta Miroslava Škore za gradonačelnika Zagreba ističući kako se nema što dodati izjavi HDZ-ovog kandidata Filipovića, koji se o tome čak i duhovito izrazio (da se Škoro odlučio kandidirati tek kad se uvjerio da je Bandić pokopan). Jandroković je rekao kako stoji iza njegovih misli.

„Nije mi samo jasno zašto Škoro ulazi u već izgubljene bitke i otežava poziciju kandidatu koji mu je puno bliži nego lijevi dio spektra. Barem tako govori”, izjavio je Jandroković. Zbog toga što ne poznaje odnose u stranci bivšeg gradonačelnika Bandića, nije htio nagađati tko bi mogao biti kandidat Stranke rada i solidarnosti za gradonačelnika.

“Nevelik potencijal Bandićeve stranke”

„Sudeći prema istraživanju potencijal te stranke nije velik, ali je bitan te će se svaki kandidat pokušati izboriti za dio birača stranke bivšeg gradonačelnika”, smatra Jandroković.

Novinari su upitali Jandrokovića treba li ukinuti epidemiološke mjere za posljednji ispraćaj, budući da su se one kršile na sahrani Milana Bandića.

„To su posebno emotivni trenuci i žao mi je što se prekrše mjere. Nitko na sahranu ne dođe iz zabave ili hira”, kaže Jandroković, istaknuvši da je bilo više takvih situacija kada se na ispraćaju okupio veći broj ljudi.

Što se tiče pitanja je li primjereno da su na sprovodu gradonačelnika Bandića bili državni dužnosnici s obzirom da ga je za neka djela teretilo Državno odvjetništvo, Jandroković je kazao da je Bandić bio šest puta izabran za gradonačelnika Zagreba, a pet puta je ušao i u Hrvatski sabor.

„Bez obzira na različite poglede na rad i djelo gradonačelnika Bandića, ljudski je da se dođe na sprovod. Pogotovo oni koji su bili njegovi suradnici i suvremenici. Nečija smrt je trenutak kad treba zastati i iskazati poštovanje. To je moje mišljenje”, rekao je Jandroković. Naglasio je da će građani, ali i vrijeme procijeniti je li Milan Bandić zaslužio biti pozitivno upisan kao gradonačelnik Zagreba.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni