Janaf smanjio prihod od temeljne djelatnosti, a povećao dobit

Janaf smanjio prihod od temeljne djelatnosti, a povećao dobit

U prvih devet mjeseci ove godine ostvarena neto dobit od 60,2 milijuna kuna

Janaf je u prvih devet mjeseci ove godine poslovao s neto dobiti od 60,2 milijuna kuna, što je 25,5 posto viša dobit nego u istom razdoblju lani, navodi se u izvješću Janafa objavljenom danas na Zagrebačkoj burzi. U prvih devet mjeseci ove godine kroz naftovode Janafa je transportirano je ukupno 3,4 milijuna tona nafte, što je 21,4 posto manje od istog razdoblja prethodne godine i 25,4 posto manje od planiranog obujma transporta.

Prihodi od temeljne djelatnosti Janafa, transporta nafte i skladištenja nafte i naftnih derivata, u prvih devet mjeseci ove godine smanjeni su za 4,3 posto prema istom razdoblju lani i iznosili su 266,2 milijuna kuna.  Ukupni su pak prihodi povećani za 8,3 posto, na 323,8 milijuna kuna, kao rezultat većeg ostvarenja ostalih poslovnih i financijskih prihoda, navodi se u izvješću.

Ukupni rashodi Janafa u prvih devet mjeseci porasli su u odnosu na isto razdoblje lani za 4 posto, na 248,5 milijuna kuna. U izvješću se, uz ostalo, navodi da je do kraja rujna ove godine vrijednost fakturiranih ulaganja u dugotrajnu materijalnu i nematerijalnu imovinu iznosila 195,9 milijuna kuna, a financiranje je izvršeno iz vlastitih novčanih sredstava. Najvrjednije ulaganje realizirano u prvih devet mjeseci ove godine, od 109,2 milijuna kuna, je ulaganje u po tri spremnika za naftu na terminalima Omišalj (100,9 milijuna kuna) i Sisak (8,3 milijuna kuna), u koje je od 2010. ukupno uloženo 317,6 milijuna kuna. Do kraja ove poslovne godine, kažu iz Janafa, spremnici u Sisku će biti završeni i stavljeni u upotrebu, dok je ugovoreni rok završetka spremnika u Omišlju 2013. godine.

U terminal Žitnjak uloženo je pak 53,9 milijuna kuna, uglavnom na nastavak rekonstrukcije postojećih spremika, vagon pretakališta, autopunilišta te radove na infrastrukturnim objektima. (Hina)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni