JANAF pušta u rad obnovljeni Terminal Žitnjak

JANAF pušta u rad obnovljeni Terminal Žitnjak

Završetkom izgradnje ukupni kapacitet skladišnog prostora iznosi 142.000 m3 te je Terminal Žitnjak u ovom trenutku jedan od najsuvremenijih terminala za naftne derivate u ovom dijelu Europe

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak u nazočnosti ministrice graditeljstva i prostornog uređenja Anke Mrak-Taritaš i predsjednika Uprave JANAF-a d.d. dr.sc. Dragana Kovačevića danas će pustiti u rad obnovljen i moderniziran JANAF-ov naftni Terminal Žitnjak. Puštanjem u rad Terminala završen je veliki investicijski ciklus – Projekt rekonstrukcije i dogradnje Terminala Žitnjak.

Radovi u sklopu Projekta rekonstrukcije i dogradnje Terminala Žitnjak obuhvaćali su rekonstrukciju vagon pretakališta i postojećih spremnika te izgradnju novog auto punilišta i pe novih spremnika pojedinačnog kapaciteta 20.000m3 (ukupno 100.000m3). Ukupna vrijednost radova iznosila je više od 372 milijuna kuna. Završetkom izgradnje ukupni kapacitet skladišnog prostora iznosi 142.000 m3 te je Terminal Žitnjak u ovom trenutku jedan od najsuvremenijih terminala za naftne derivate u ovom dijelu Europe. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni