Jahači na putu od Atene do Kassela u Krapinsko-zagorskoj županiji

Jahači na putu od Atene do Kassela u Krapinsko-zagorskoj županiji

U Krapinsko-zagorskoj županiji će od 4. do 6. lipnja boraviti jahači u sklopu projekta „Jahanje od Atene do Kassela“ koji se odvija u sklopu međunarodne izložbe suvremene umjetnosti „Documenta“. Izložba se održava u Kasselu u Njemačkoj (10. 6. – 17. 9. 2017.) i u Ateni u Grčkoj (8. 4. – 16. 6. 2017.).

Put od Atene do Kassela iznosi više od 3000 km, traje od 9. travnja do 9. srpnja 2017. i obuhvaća sedam zemalja: Grčku, Makedoniju, Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, Austriju i Njemačku. Jahači dnevno prijeđu oko 40 km, a projekt je zamišljen tako da se zainteresirani mogu pridružiti jahačima na bilo kojem dijelu puta.

Skupinu čine pet konja, četiri jahača te dva vozača i snimatelja. Jahači su Peter van der Gugten (voditelj projekta), Zsolt Szabo (zadužen za konje i hranu), David Wewetzer (odnosi s javnošću i sigurnost), Tina Boche (medicinska pomoć) te vozači i snimatelji Mark Wallis i Samuel Devereux.

Projekt se odvija pod pokroviteljstvom njemačkog Udruženja rekreativnih jahača i vozača („Vereinigung der Freizeitreiter und – Fahrerin Deutschland“, VFD). Cilj projekta je skrenuti pažnju na slobodno i odgovorno jahanje te vožnju u prirodi u suglasju s Rekenskom poveljom koja promiče očuvanje kulture jahanja i vožnje, zaštitu prirode, putovanje bez prepreka te održivi turizam koji pridonosi razvoju ruralnih područja.

Projekt je inspiriran pothvatom Aiméa Tschiffelyja, Švicarca koji je od 1925. do 1928. godine na svoja dva konja prešao put od Buenos Airesa do Washingtona dug oko 16.000 km i time stekao status nacionalnog heroja u Argentini.

U sklopu projekta jahači će u dva dana jahati Konjičkom stazom Krapinsko-zagorske županije www.zagorjeride.com.hr te posjetiti Ranch Chivas u Željeznici, Lujčekovu hižu na Ivanščici, OPG Đakula u Budinščini, Bluesun Hotel Kaj Salve Regina i Mariju Bistricu, Ranch Zara u Donjoj Stubici te Agroturizam Kos u Svetom Križu Začretje.

Navedeno studijsko putovanje, ima za cilj promociju i razvoj konjičkog turizma i Zagorja kao destinacije.

Više informacija o projektu naći ćete na stranicama: www.theathenskasselride.eu. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni