“Jagodica Purgerica” – proizvod sa zelenih područja Zagreba

“Jagodica Purgerica” – proizvod sa zelenih područja Zagreba

„Želimo poručiti Zagrepčanima da se takve jagode beru zrele, za razliku onih industrijskih koje su bjelkaste i nezrele pa da dozrijevaju na kamionima i na putu do potrošača“, dodala je Marušić Lisac

U Centru za kulturu prehrane u utorak je predstavljen projekt Jagodica Purgerica, kojeg provodi Udruga uzgajatelja jagoda Grada Zagreba, odnosno proizvođači koji se nalaze na ruralnom području grada.

Jagodica Purgerica je brendirana sočna i slatka jagoda uzgojena na zelenim područjima Zagreba. Njezina posebnost je što je uzgojena gotovo „iza ugla“ pa tako ovu vrhunsku svježu delikatesu od polja do zdjelice potrošača dijeli tek nekoliko sati.

Projekt je osnovan da se skrene pozornost na specifičnost jagode s domaćih obližnjih područja u odnosu na onu industrijsku koja se proizvodi i prodaje na veliko.

„Radi se o ranim sortama jagoda koje su posebno slatke i zato su prikladne da se nađu na tržištu koje svakodnevno traži što ranije voće, a ono što je karakteristično za Jagodicu Purgericu je najkraći put jagode od polja do zdjelice. To su uistinu proizvođači koji proizvode na ovom području, a njihove se jagode nalaze na 32 štanda u gradu, odnosno na prometnim križanjima, a ne na tržnicama“, otkrila nam je Ana Marušić Lisac, iz kontrolnog tijela Biotechnicon, koje je zaduženo za provođenje kontrola nastupa prema potrošaču. Uz to, naglasila je važnost postojanja kontrolnog mehanizma, koji potrošačima garantira ono što brend komunicira: način proizvodnje, sigurnost proizvoda, podrijetlo i kvalitetu.

„Želimo poručiti Zagrepčanima da se takve jagode beru zrele, za razliku onih industrijskih koje su bjelkaste i nezrele pa da dozrijevaju na kamionima i na putu do potrošača“, dodala je Marušić Lisac.

Marijan Herceg, predsjednik Udruge uzgajatelja jagoda Grada Zagreba, koja predstavlja pedesetak proizvođača, od kojih dvadesetak proizvodi Jagodicu Purgericu, naglasio je da od brenda očekuju izgradnju povjerenja sugrađana, jer nude višu kvalitetu, te stabilnu prodaju.

Projekt je podržao Grad Zagreb koji aktivno sudjeluje u pružanju pomoći proizvođačima, a jedan od projekata koje slijedi su Zagrebačke trešnje gdje se također radi o proizvodima ruralnih područja.

I. Conjar

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni