Jabuka ostaje, zakupnici “lete”

Jabuka ostaje, zakupnici “lete”

(Foto: Facebook)

Vesna Nađ (SDP) izrazila je zabrinutost zbog sigurnosti derutne prometne petlje nad Slavonskom / Držićevom avenijom, kao i trošnim zagrebačkim mostovima sagrađenima od 1959 do 1981. godine

Sjednica današnje Gradske skupštine još nije pravo ni počela, a već je »zaiskrilo« oko dnevnog reda. Gradski zastupnik Saša Molan (SDP) zatražio je od Skupštine da se po hitnom postupku očituje o rušenju bine uz Glazbeni klub Jabuka, što je evidentno iziritiralo gradonačelnika Milana Bandića.

Poručio je da će Jabuka ostati, ali da će postojeći zakupnici morati izaći jer su iznevjerili povjerenje Gradske uprave i gradonačelnika i »radili stvari koje su mimo ugovora i propisa«. Slučaj Jabuke usporedio je s Muzejom automobila Ferdinand Budicki gdje se, kako je rekao, čovjek uselio i tamo spava (misleći na voditelja Muzeja Valentina Valjka, op. a.), ali sad mora izaći iz prostora koji je »privatizirao«.  

https://www.facebook.com/GKJabuka/videos/2434454086580974/

Gradski zastupnik Matej Mišić (SDP) upitao je gradonačelnika koliko još zaposlenika Zagrebačkog holdinga vodi sudske sporove protiv gradske mega tvrtke zbog neisplaćenih punih božićnica, koliki će biti sudski troškovi i zašo bi to trebali plaćati Zagrepčani. »Mislili ste da ste iznad zakona i kolektivnog ugovora, ali se pokazalo da ipak niste«, ustvrdio je Mišić.

Bandić je kazao kako je računao na solidarnost budući da su u zadnjih 8 godina sve Vlade RH Zagrebu uzele 4,5 milijardi kuna, dok u Gradu ima oko 10.500 zaposlenih. »Što nam je drugo preostalo nego stegnuti remen i pokazati solidarnost s realnim sektorom i zaposlenima u Gradskoj upravi?«, upitao je gradonačelnik i dodao kako božićnica u Gradskoj upravi iznosi 1250 kuna, a u Holdingu 2880 kuna. Najavio je da će se onda ići na smanjenje plaća ili broja zaposlenih za 5 %.

»U privatnoj firmi podijeli se onoliko koliko ima, a ovdje bi dijelili ono što nemamo. Mama bi dala, ali nema«, poručio je Bandić.

Tijekom aktualnog sata Vesna Nađ (SDP) izrazila je zabrinutost zbog sigurnosti derutne prometne petlje nad Slavonskom / Držićevom avenijom, kao i trošnim zagrebačkim mostovima sagrađenima od 1959 do 1981. godine. Zatražila je da se napravi sigurnosna analiza tih objekata. Bandić je rekao da je na spomenutoj petlji već napravljen uviđaj te je ustanovljeno da nema nikakvih oštećenja, odnosno da je ona posve sigurna za promet. Dodao je kako kako je zadužio struku da napravi statička mjerenja svih stupova i mostova u Zagrebu, o čemu će ovih dana biti izvještena i Gradska skupština, kad sve bude gotovo.

B. Jagačić

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni