Izvrsna večer novih skladbi za Jazz orkestar HRT-a

Izvrsna večer novih skladbi za Jazz orkestar HRT-a

(Slijeva na desno: Ivan Bonačić, Ivan Božićević, Pavle Jovanović, Petra Onderufova i Krešimir Kottek / Foto: Marija Štilinović / HRT)

Jazz orkestar HRT-a pod vodstvom Mirona Hausera, inače trombonista orkestra i skladatelja s provjerenim solistima Orkestra, bitno je pridonio uspjehu ove dojmljive večeri

U tradicionalnom terminu, prve srijede u mjesecu, u dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti (MSU) održan je 6. ožujka 2019. kratak, ali izvrstan koncert. Na rasporedu, sada već tradicionalnog koncerta, Nove skladbe za Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije (HRT). Program je bio sastavljen od osam djela hrvatskih i inozemnih autora raznih naraštaja.

Jedna od posebnosti koncerta bilo je sudjelovanje autora kao solista. To se odnosi na praizvedbe skladbi: Something In Between Čehinje Petre Onderufove (violina), Dreams Pavla Jovanovića (električna gitara), Waterfowl Leaves No Trace Ivana Božićevića (klavir) i Clouds Over Lapad Ivana Bonačića (saksofon). Navedeni autori dali su vrstan instrumentalni doprinos.

Bubnjarka Bruna Matić napisala je skladbu Call Of the Void, no bila je spriječena da sudjeluje u njezinoj izvedbi. Izvedene su i skladbe učestalog skladatelja na ovim večerima novih skladbi Krešimira Hercega i Another Vision Emiliana Sampaija i Luisa Bonille.

Na prikazivača najbolji dojam ostavila je skladba The Mag Mile mladog saksofoniste i skladatelja Krešimira Kotteka.

Jazz orkestar HRT-a pod vodstvom Mirona Hausera, inače trombonista orkestra i skladatelja s provjerenim solistima Orkestra, bitno je pridonio uspjehu ove dojmljive večeri. Publika je vrlo toplo pozdravila nove skladbe, soliste i Orkestar.

Bila je to večer koje će se sa zadovoljstvom prisjećati svaki posjetitelj pune Gorgone.

Igor Čatić