Izvanredna sjednica Gradske skupštine odgođena za tjedan dana

Izvanredna sjednica Gradske skupštine odgođena za tjedan dana

Od gradonačelnika će se tražiti očitovanje o dodjeljivanju adventskih kućica

Iako je trebala biti održana  istoga dana, odmah nakon 29. sjednice u ponedjeljak, 16. prosinca, 30. sjednica Gradske skupštine na kojoj su se našle samo tri točke dnevnog reda bit će održana 23. prosinca.

Razlog je što se 29. sjednica s 41. točkom dnevnog reda poprilično odužila pa je predsjednik Gradske skupštine prof. dr. Drago Prgomet kao novi termin sjednice zakazao idući ponedjeljak.

Na dnevnom redu su davanje suglasnosti na statute gradskih bolnica, radi usklađivanja sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti. Riječ je o statutima KB “Sveti Duh”, Dječje bolnice Srebrnjak, Klinike za psihijatriju Vrapče, Psihijatrijske bolnice “Sveti Ivan”, Psihijatrijske bolnice za djecu i mladež, Specijalne bolnice za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama i Specijalne bolnice za plućne bolesti.

Oporbeni gradski zastupnici navode kako se ova točka našla na dnevnom redu nakon »protuzakonite smjene« dugodišnjeg ravnatelja DB Srebrnjak dr. Bore Nogala, što sada treba »ozakoniti«.

Točka 2. je Prijedlog zaključka o neprihvatljivom načinu organiziranja Adventa i devastaciji ugleda Grada koju je na dnevni red predložio Klub gradskih zastupnika Građansko-liberalnog saveza i Hrvatske stranke umirovljenika.

Zastupnici GLAS-a traže od Skupštine da donese zaključak kojim izražava nezadovoljstvo načinom organizacije Adventa »koja je skandaloznim privatiziranjem javnih površina i potpuno netransparentnom procedurom odabira povlaštenih zakupaca izvrgla ruglu institucije Grada, a sav prihod od organizacije prelila u džepove privilegiranih, te time umanjila prihode proračuna Grada«. Usvoji li Skupština ovakav zaključak (što nije baš izgledno), gradonačelniku Milanu Bandiću će biti naloženo da u roku od 30 dana od donošenja ovog zaključka Gradskoj skupštini podnese opsežan izvještaj oko načina zakupa javnih površina tijekom Adventa u Zagrebu.

Na tom tragu je i posljednja, 3. točka dnevnog reda – Prijedlog zaključka (izvješće gradonačelnika o korištenju javnih površina za manifestacije), koja je na dnevni red uvrštena na prijedlog Kluba zastupnika lijevog bloka. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni