Iznos gradskih stipendija ostaje isti

Iznos gradskih stipendija ostaje isti

Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec danas se osvrnula na program na stipendije Grada Zagreba, odnosno i planu da se smanji iznos stipendija studentima s invaliditetom. Naglasila je da su kriteriji u tim programima bili neujednačeni.

 Na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi spomenula je kako program stipendiranja treba služiti da se olakša pristup obrazovanju te su predložene izmjene.

„Naša namjera je bila da se zadovolje dva principa, a to je da se proširi pristup obrazovanju, posebno za ciljane ranjive skupine. Drugi važni princip je univerzalnost, odnosno da je učenik učenik, a student student, bez obzira po kojoj osnovi dobiva stipendiju i na kojem sveučilištu ili školi”, kaže Dolenec . Zaključila je da će neto iznos stipendija ostati isti kao i do sada, točnije 2700 kuna za učenike i 3800 kuna za studente.

„Prije su neki iznosi stipendija, primjerice za izvrsnost bili viši, a za deficitarna zanimanja niži, dok će u konačnoj verziji prijedloga iznosa stipendija biti ujednačen za sve učenike i studente”, kazala je Dolenec.

I. Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni