Iznenada preminuo Mislav Bago, poznati novinar i urednik

Iznenada preminuo Mislav Bago, poznati novinar i urednik

(Foto: Dnevnik.hr)

Urednik, reporter i politički komentator Mislav Bago (49) pronađen je mrtav u četvrtak. Okolnosti smrti novinara Nove TV se utvrđuju, javlja Glas Istre u četvrtak.

»Iznenada nas je napustio višestruko nagrađivani novinar, reporter, urednik i politički komentator Nove TV Mislav Bago koji za sobom ostavlja veliku prazninu« , objavila je Nova TV.

Mislav Bago, višestruko nagrađivani novinar, reporter i politički komentator rođen je 1973. godine.

Započeo kao novinar/istraživač na HRT-u u redakciji TV Parlamenta. Godinu poslije radi i priloge za redakcije informativnog programa i religijskog programa. Istodobno prati stranački život i Hrvatski sabor.

Specijalizirao se u unutarnjoj politici za rad Vlade i Hrvatskog Sabora. Od 1995. godine sudjeluje u stvaranju svih izbornih emisija i aktivno prati sve procese vezane uz izbore; 2001. godine prvi je put autor izbornog projekta, a nakon toga nastavio je taj posao iznimno uspješno raditi za sve izbore u RH. Mislav je bio i urednik emisije Otvoreno od 2006. do 2008., a godinu poslije postaje urednik i novinar na Novoj TV.

Bago je živio novinarstvo kao poziv, ne samo posao. Nije se libio postavljati prava pitanja, uporno i opetovano. Svojim je radom uvelike doprinio demokraciji, sa strašću je educirao kolege ali i gledatelje i uvijek skretao pažnju na važne stvari, na dužnosti političara. U centru njegova rada uvijek su bili građani i njihova dobrobit.

»Mislav je ostavio neizbrisiv trag na hrvatsko novinarstvo, ali i na našu redakciju. Bio je omiljen kolega i urednik, uvijek spreman pomoći. Od Mislava smo svi puno učili i divili se njegovoj strasti prema poslu, uvijek s nekom novom idejom, uvijek korak dalje. Njegov prerani odlazak veliki je gubitak za sve nas«, izjavila je direktorica Informativnog programa Nove TV Ksenija Kardum, a prenosi Dnevnik.hr. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni