Izmjene u tramvajskom i autobusnom prometu na Sisvete

Izmjene u tramvajskom i autobusnom prometu na Sisvete

(Foto: ZET)

Posebna regulacija javnog prijevoza na snazi će biti u utorak, 1. studenoga, kada će biti uspostavljene i izvanredne autobusne linije na kojima je Grad Zagreb omogućio besplatan prijevoz.

Tramvajski promet

Na blagdan Svih svetih, u utorak 1. studenoga, u tramvajskom prometu će se primjenjivati nedjeljni vozni red. No, na linijama 4, 6, 8, 11, 12, 14 i 17 prometovat će veći broj tramvaja u odnosu na uobičajeni nedjeljni raspored.

Kako bi se olakšao prelazak putnika iz tramvaja na autobusne linije terminala Kaptol, ovisno o broju putnika, uspostavljat će se dodatno tramvajsko stajalište u Ilici, neposredno uz Trg bana Josipa Jelačića.

Autobusni promet

Kako bi se uspostavila kvalitetna prometna povezanost, u utorak, 1. studenoga, vozit će autobusi na izvanrednim linijama: Kaptol – Mirogoj, Kaptol – Mirogoj – Krematorij, Kvaternikov trg – Srebrnjak, Dubrava – Miroševac, Dubec – Markovo Polje i Podsused centar – Poljanica – Gornja Bistra.

Izvanredne autobusne linije Kaptol – Mirogoj, Kaptol – Mirogoj – Krematorij i Kvaternikov trg – Srebrnjak bit će uspostavljene u utorak, 1. studenoga, od 8 do 21 sat.

Više na: https://www.zet.hr/aktualnosti/vijesti/svi-sveti-blagdanska-organizacija-prijevoza/7427

Izmjene na autobusnim linijama čije trase prolaze područjima posebne prometne regulacije

Autobusna linija 207 (Kvaternikov trg – Rim – Kvaternikov trg) će u utorak voziti djelomično izmijenjenom trasom: Kvaternikov trg – redovnom trasom do raskrižja Domjanićeve i Petrove ulice – Petrova – Lašćinska – Bijenička i dalje uobičajenom trasom do Ulice Rim. U povratku autobus vozi istom trasom. Autobus će polaziti sa stajališta linije 204.
U utorak, 1. studenoga, od 8 do 21 sat, zbog posebne regulacije prometa, neće prometovati redovne autobusne linije 106 (Kaptol – Mirogoj – Krematorij) i 201 (Kaptol – Kvaternikov trg).

Autobusne linije 203 (Svetice – Vinec – Kaptol) i 226 (Kaptol – Remete – Svetice) u utorak, 1. studenoga, od 8 do 21 sati, prometovat će redovnom trasom do Krematorija, a u slučaju nemogućnosti prolaska, linije će sa Svetica prometovati skraćeno do Remeta, odnosno Vineca.

Tijekom posebne regulacije prometa, u utorak, 1. studenoga od 8 do 21 sat, mijenja se trasa redovne autobusne linije 105 (Kaptol – Britanski trg). Prema Britanskom trgu autobusi će voziti na relaciji Kaptol – Zvonarnička – Degenova – Medveščak – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva – i dalje uobičajenom trasom. Uspostavit će se i privremeno stajalište u Vrančićevoj ulici, u zoni raskrižja s Medvedgradskom ulicom. U smjeru Kaptola autobusi će voziti uobičajenom trasom.

Ostale autobusne linije

Uobičajeni raspored primjenjivat će se na redovne autobusne linije u utorak, 1. studenoga, ali će se prema potrebi uključivati dodatni prijevozni kapaciteti.

U utorak, 1. studenoga, autobusna linija 125 (Črnomerec – Gornje Vrapče) bit će prema potrebi pojačana dodatnim prijevoznim kapacitetima od 8 do 17 sati.

Autobus na redovnoj liniji 182 (Trg mladosti – Groblje Zaprešić – Šibice) će u ponedjeljak i utorak (31. listopada i 1. studenoga) prometovati izravno za Šibice. U razdoblju od 8 do 20.45 sati, za prijevoz do groblja bit će uspostavljena izvanredna autobusna linija 181 (Trg mladosti – Groblje Zaprešić), koja će polaziti svakih 30 minuta.

Autobusi na linijama 172 (Črnomerec – Zaprešić), 176 (Črnomerec – Gornja Bistra) i 177 (Črnomerec – Poljanica – Gornja Bistra), do srijede, 2. studenoga, u vremenu od 8 do 20 sati, zaustavljat će se u oba smjera na stajalištu Gospodska. Linija 177 (Črnomerec – Poljanica – Gornja Bistra) u utorak, 1. studenoga, biti pojačana izvanrednom autobusnom linijom 198 (Podsused centar – Poljanica – Gornja Bistra) s polascima svakih 90 minuta.

Informacije o stanju u prometu na području posebne prometne regulacije moći će se dobiti na telefonskom broju Pozivnog centra – 072 500 400. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni