Izmijenjena Odluka o komunalnom doprinosu

Skupština je usvajanjem ove odluke olakšala građanima legalizaciju smanjenjem osnovice  za obračun komunalnog doprinosa

Klub gradskih zastupnika SDP-a, Klub nezavisnih gradskih zastupnika Nezavisne liste Tatjane Holjevac i Klub gradskih zastupnika HSU-a podnio je Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom doprinosu.

Prijedlog je, uz amandman Kluba zastupnika HSS-a i HSLS-a, Gradska skupština Grada Zagreba, na 48. sjednici, 21. ožujka 2013., prihvatila te donijela Odluku o dopuni Odluke o komunalnom doprinosu.

Skupština je usvajanjem ove odluke olakšala građanima legalizaciju smanjenjem osnovice  za obračun komunalnog doprinosa. Umanjenje je za 200 m3 za podnositelja zahtjeva za legalizaciju stambenog objekta te dodatnih 50 m3 za svakog idućeg člana kućanstva koji  je prijavljen na istoj adresi. To u praksi znači da četveročlana obitelj neće morati platiti komunalni doprinos za objekte do 120 m2! Dodatno umanjenje od 10 % predviđeno je za one sa statusom branitelja.

Za objekte koji su veći od onog za koji se obračunava popust, planiran je popust od 25% na jednokratnu uplatu komunalnog doprinosa. Za one slabijeg imovnog stanja i postojeća odluka nudi cijeli niz dodatnih pogodnosti.

Kada se sve zbroji  i u najnepovoljnijim izračunima  mjesečni trošak legalizacije će biti  između 50 i 100 kn. Novac koji se prikupi s te osnove nije nepotreban namet građanima već izvor financiranja komunalne infrastrukture za unapređenje standarda života u tim istim naseljima. (zg-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni