“Izmigoljiti” zbog sudara u zavoju – male su šanse

“Izmigoljiti” zbog sudara u zavoju – male su šanse

(Foto: Milan Ratkajec)

Ako ste svoj automobil parkirali na nepreglednom zavoju, a zbog toga je nastao sudar – imate jako male šanse da »izmigoljite« sudačkoj pravdi. Ne može vas opravdati niti činjenica da je na tom dijelu ceste ograničena brzina kretanja vozila, što je jasno označeno prometnim znakom, pa niti to da je tu suženje prometnice, da se obavljaju radovi itd.

Istina je da svi u takvim slučajevima moraju biti dodatno na oprezu, ali ako se i pored toga dogodi prometna nezgoda koja će završiti na sudu, pitat će vas što ste svojim automobilom radili na tom suženom dijelu ceste. U konačnici, nije niti najvažnije kako će vaš cijeli pravni slučaj završiti, već koliko će dugo trajati rasprave i koliko će, na kraju, koštati. Neke stvari u obrani nećete moći napraviti sami, već će vam trebati odvjetnik. On će možda tražiti mišljenje sudskog vještaka, koji će trebati odgovoriti na pitanje tko je zbog radova regulirao promet i na koji način, je li mjesto radova propisno označeno i sve drugo.

Zbog sudara u nepreglednom zavoju obično nema nevinih. Zbog toga dobro promislite hoćete li svoj automobil (makar i na kratko) ostaviti na tom opasnom mjestu. To je najjednostavnije i najjeftinije rješenje svih mogućih problema.

Milan Ratkajec

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni