Izložbom obilježen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Izložbom obilježen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

U povodu Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama danas je u auli zgrade Gradske uprave gradonačelnik Milan Bandić otvorio izložbu fotografija Anje Kukor Ljubav nije nasilje, a organizirao ju je Dom Duga Zagreb.

Ženska soba je s Domom Duga Zagreb najprije organizirala fotonatječaj 1 od 3 s namjerom da javnost upozori kako će jedna od triju žena tijekom života biti izložena nekom obliku nasilja, a potom izbor najbolje fotografije na temu prevencije i suzbijanja nasilja u obitelji te seksualnog nasilja nad ženama. Na tom fotonatječaju je pobijedila Andreja Štefić, studentica Filozofskog fakulteta s radom Dok nas smrt ne rastavi.

»Moj stav je jasan: imamo nultu stopu tolerancije prema nasilju uopće, a posebno prema ženama! Stoga sa zadovoljstvom otvaram ovu izložbu i ujedno čestitam autorici pobjedničke fotografije«, naglasio je gradonačelnik Bandić.

Ravnateljica Doma Duga Željka Barać je kazala da je nasilje nad ženama i u obitelji nažalost i nadalje veliki društveni problem. »Ovom izložbom želimo skrenuti pažnju na njega«, kazala je.

»Izložba je otvorena do 29. studenog, a sadržava 18 fotografija s modelima u uzrastu od dvije do 91 godine, čime smo željeli pokazati da se nasilje događa u svim dobnim skupinama«, rekla je autorica Izložbe Anja Kukor. (zagreb.hr)