Izložba Zagrebaparkinga prikazuje povijest parkiranja u gradu

Izložba Zagrebaparkinga prikazuje povijest parkiranja u gradu

Izložba prikazuje razvoj parkirališne infrastrukture i promjene koje grad doživljava s promjenama tehnologije i svijesti o parkiranju

Podružnica Zagrebparking u predvorju Gradske uprave od 20. kolovoza do 30. rujna organizira izložbu sedam nagrađenih fotografija s foto natječaja “Parking plac – garaže, parkirališta i parkiranje u Zagrebu”.

Tijekom lipnja 2015. godine povodom obilježavanja 50 godina postojanja i rada, u suradnji s Fotoklubom Zagreb Podružnica je organizirala foto natječaj s temom parkiranja u gradu Zagrebu.

Natječaj je podijeljen u dvije kategorije: radovi snimljeni od 1965. do 1990. godine i radovi snimljeni nakon 1990. godine, te su u svakoj kategoriji dodijeljene po tri nagrade, kao i posebna nagrada koja najbolje oslikava parkiranje u Zagrebu. Ovakav pristup temi bio je zanimljiv, jer su dvije vremenski odvojene cjeline prikazale organizirani razvoj parkirališne infrastrukture i promjene koje grad doživljava s promjenama tehnologije i svijesti o parkiranju te parkirnim i pješačkim zonama.

Građani se kroz ovu izložbu mogu prisjetiti kako je parkiranje u gradu Zagrebu izgledalo nekada i kako izgleda sada. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni