Izložba Zagreb Full Color 19 seli na Velesajam

Izložba Zagreb Full Color 19 seli na Velesajam

Međunarodna izložba slika u tehnici digitalnih otisaka Zagreb Full Collor 19 bit će postavljena u nešto smanjenom obujmu na Zagrebačkom velesajmu, gdje će se moći razgledati tijekom trajanja sajma Pravo doba. Tamo će od 16. do 18. svibnja biti izložen 31 umjetnički rad. Drugim riječima, svaki će sudionik izložbe biti zastupljen s jednom slikom. 

Izložba je nadahnuta Međunarodnim danom boja koji se obilježava 21. ožujka. Ukupno 77 slika koje je naslikao trideset i jedan umjetnik bilo je tijekom ožujka i travnja 2019. izloženo na ogradi Tehničkog muzeja »Nikola Tesla« u Zagrebu. Izložba je izazvala veliko zanimanje građana, radi čega je odlučeno da se ubuduće organizira svake godine.

Kako se radi o svojevrsnom novitetu kojim je Zagreb obogaćen za još jedan međunarodni vizualni događaj, to se izloženim djelima želi obogatiti sajam Pravo doba koji se održava na Zagrebačkom velesajmu u 110. godišnjici njegova djelovanja te u vremenu obilježavanja 350 godina Sveučilišta u Zagrebu.

Zastupljeni su umjetnici iz slijedećih zemalja: Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Indija, Italija, Kosovo, Makao, Rusija, Srbija i Urugvaj. Zlatna plaketa ove je godine za svoj rad dobila Adriana Nimani Kutllovci (Kosovo).

Medijski pokrovitelj izložbe je portal ZG-magazin. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni