Izložba “Vukovar i Škabrnja u Zagrebu – 28 godina poslije”

Izložba “Vukovar i Škabrnja u Zagrebu – 28 godina poslije”

U auli gradske uprave, simboličnim paljenjem lampiona, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, u društvu Lidije Jantol, kćeri poginulog vukovarskog branitelja danas je otvorio izložbu Vukovar i Škabrnja u Zagrebu – 28 godine poslije.

Izložba je postavljena u organizaciji udruge Vukovarske majke, Saveza udruga obitelii zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, udruge Hrvatski Feniks, Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata te Kluba veterana 148. brigade HV-a.

»Velika nam je čast da upravo u Gradskoj upravi Grada Zagreba možemo otvoriti ovu Izložbu, budući da je tragedija koja je zadesila Vukovar i Škabrnju zasigurno jedna od najvećih tragedija hrvatskog naroda«, rekao je gradonačelnik Bandić. »Mržnja razara i ubija, oprost je smiraj duše, a zaborav gubljenje identiteta. Ne smijemo nikada zaboraviti i ne daj Bože da se ikada ponovi«, naglasio je gradonačelnik.

Ljiljana Alvir predsjednica Saveza udruga obitelji Zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja istaknula je da je cilj izložbe potaknuti građane grada Zagreba da u svojim mislima odaju počast žrtvama za sve ono što su učinili za domovinu. »Ovdje u Gradskoj upravi ostavili smo izrađene bijele golubice na kojima posjetitelji mogu napisati osobne poruke vezane uz stradanja Vukovara i Škabrnje, a mi ćemo ih nakon zatvaranja izložbe proslijediti na potrebne adrese«, kazala je predsjednica Saveza.

Izložba je otvorena do 23. studenoga. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni