Izložba varijacija autoportreta Alena Kasumovića

Izložba varijacija autoportreta Alena Kasumovića

Radovi nisu samo psihološki autoportret, već potraga za identitetom, ako on postoji. Na otvorenju izložbe, posjetitelji će biti upućeni u autorove slikarske tehnike i moći će se i sami kreativno izraziti

U Domu hrvatskih likovnih umjetnika danas u 18 sati otvara se izložba naziva Variations Of Pshyological Self-portrait putem koje će Alen Kasumović javnosti predstaviti svoj umjetnički rad te radove sudionika dvodnevne likovne radionice koja se pod njegovim mentorstvom sredinom kolovoza održala na Strossmayerovom šetalištu. Alen Kasumović je student slikarstva zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti u klasi prof. Duje Jurića, a tema održane likovne radionice DIS(this)ABILITY vol.II bila je upoznavanje sa slikarstvom i s tjelesnim mogućnostima koje, iako se ne koriste, postoje.

Izložba Variations Of Pshyological Self-portrait je autorov likovni dnevnik, to su osobne bilješke vlastitog raspoloženja i umjetničkog istraživanja. Također, savladavanje “pomodnog” velikog formata koji je izazov umjetniku. Radovi nisu samo psihološki autoportret, već potraga za identitetom, ako on postoji.
Na otvorenju izložbe, posjetitelji će biti upućeni u autorove slikarske tehnike i moći će se i sami kreativno izraziti. Izložba je nastavak umjetničkih događanja na Strossmayerovom šetalištu, čija je svrha promicanje lokalnih umjetnika, a organiziralo ih je Hrvatsko društvo likovnih umjetnika povodom suradnje na europskom projektu CreArt (Network of Cities for Artistic Creation).

Izložba se otvara u 18 sati, u prostorijama Kluba Hrvatskog društva likovnih umjetnika, na Trgu žrtava fašizma 16. (zg-magazin)

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni