Izložba Sunčev sustav 3.0

Izložba Sunčev sustav 3.0

Sunčev sustav uvijek je intrigantna tema za znanstvenike i laike. Izložba će posjetiteljima približiti izgled, odnose veličina i udaljenosti unutar Sunčevog sustava uz pomoć maketa i slika

U Tehničkom muzeju pripremljena je nova edukatoivno-informativna izložba nazvana Sunčev sustav 3.0 koja će btii otvorena u srijedu 10. rujna u 13 sati.

Najistraženije područje Svemira svakako je Sunčev sustav. Zahvaljujući velikom tehnološkom razvoju posljednjih desetljeća upoznali smo mnoga tijela našeg planetarnog sustava iz neposredne blizine. Sunčev se sustav sastoji od Sunca, 9 planeta (Merkur, Venera, Zemlja, Mars, Jupiter, Saturn, Uran, Neptun i Pluton), te bezbroj manjih tijela raznih veličina.

Sunčev sustav uvijek je intrigantna tema za znanstvenike i laike. Izložbom Sunčev sustav 3.0 posjetiteljima će se približiti izgled, odnose veličina i udaljenosti unutar Sunčevog sustava uz pomoć maketa i slika. Maketa Sunčevog sustava izrađena u mjerilu prati odnose veličina planeta, a slikovna građa prikazuje udaljenosti između planeta.

Zanimljivost izložbe je prilagodljivost edukativnog pristupa zbog čega je izložba prikladna različitim uzrastima i interesima: samostalnim posjetiteljima, predškolskim i školskim skupinama, astronomskim društvima…  Učenici starijeg školskog uzrasta i oni koji žele saznati više uz vodstvo će dobiti informacije o uvjetima, temperaturama i silama koje postoje na svemirskim tijelima u Sunčevu sustavu. Uz to biti će detaljnije objašnjeno kretanje Zemlje tijekom godine te Mjesec i njegove mijene.

Uz izložbu se održavaju i zanimljive edukativne radionice na kojima se uči interaktivnim pristupom, prilagođenim uzrastu polaznika. Na radionicama se crtaju ili izrađuju modeli svemirskih tijela koje sudionici potom odnose kući ili u školu. Radionice vodi prof. Višnja Sardelić, iskusna pedagoginja u popularizaciji znanosti.

Za posjet izložbi i sudjelovanje na radionicama obavezna je prethodna najava jer je broj polaznika radionice ograničen na najviše 30 osoba. Najave za izložbu i radionice 01/ 4844-050, e-mail: mario.mirkovic@tehnicki-muzej.hr. Izložba će biti otvorena do 28. rujna. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni