Izložba starodobnih ljepotana na četiri kotača

Izložba starodobnih ljepotana na četiri kotača

U Tehničkom muzeju navode kako je njihova suradnja s Oldtimer klubom Zagreb neraskidiva pa svake godine nastoje prigodnom izložbom podsjetiti na neka stara dobra vremena…

Ove subote, 7. lipnja 2014. u vremenu od 8 do 12 sati u Tehničkom muzeju bit će priređena prava poslastica za ljubitelje starodobnih vozila koji će moći osjetiti duh starog Zagreba, ali i miris sagorjelog benzina automobila bez katalizatora. Naime, u suradnji s Oldtimer klubom Zagreb u okrugu Muzeja bit će pripremljena izložba starodobnih automobila i motocikala čije je zajedničko obilježje da su svi stari najmanje 30 godina. S obzirom da smo već pohodili relije u organizaciji ovoga kluba, možemo pretpostaviti da će i ovaj biti na visokom nivou te da će zainteresirani imati što za vidjeti. Posjetitelje očekuje stotinjak vremešnih „kočija bez konja“ i njihovi živopisni vlasnici koji će rado s posjetiteljima podijeliti svoja iskustva o starodobnim vozilima. Možda neke od njih povedu i na promotivnu vožnju Zagrebom.

Povod izložbe je 29. Oldtimer reli Oldtimer kluba Zagreb, koji će se održati 7. i 8. lipnja 2014., a s obzirom da ima međunarodni karakter, na izložbi u Tehničkom muzeju očekuju se vozila iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije… Izložba će biti otvorena od 8 do 12 sati, nakon čega će svi sudionici u organiziranoj koloni krenuti u promotivnu vožnju ulicama Zagreba. Na izložbi će sudjelovati samo prijavljeni sudionici relija.

U Tehničkom muzeju navode kako je njihova suradnja s Oldtimer klubom Zagreb neraskidiva pa svake godine nastoje prigodnom izložbom podsjetiti na neka stara dobra vremena…

Zajednički programi Muzeja i Kluba započeli su još 1986. godine u povodu 100. obljetnice automobila, što je prigodno obilježenom izložbom starodobnih vozila i modnom revijom u Tehničkom muzeju. Tada se okupilo tridesetak vlasnika sa svojim limenim ljubimcima koji su inicirali i osnivanje Oldtimer kluba Tehnički muzej. Bio je to prvi klub ljubitelja starodobnih vozila na području tadašnje Jugoslavije, ujedno i prvi na Balkanu. Dvije godine kasnije, Oldtimer klub Tehnički muzej prerasta u Oldtimer klub Zagreb.

Proizvedeno više od 2,5 milijardi automobila

 

Automobilska industrija generator je gospodarskog razvitka u bilo kojem gospodarstvu svijeta koje ima tu granu industrije, a automobil je još uvijek najsofisticiraniji proizvod kojeg su napravile ljudske ruke. Od kada je Karl Benz 1886. godine patentirao automobil, proizvođači širom svijeta proizveli su više od 2,5 milijarde automobila. Do danas se u proizvodnji automobila, s manje ili više uspjeha, okušalo čak 10.693 proizvođača širom svijeta.

(zg-magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni