Izložba “Pumpkintown” i 10. Bučijada u Ivaniću

Izložba “Pumpkintown” i 10. Bučijada u Ivaniću

Akademska slikarica Ivana Ožetski, prikupljajući suhe buče najrazličitijih oblika, stvorila je razne likove – puževe, zmajeve, ribe, vrapce, labudove, ali i kuhare, fiškale, kraljeve, kraljice i babe svađalice

U prostoru Turističke zajednice Zagrebačke županije u Preradovićevoj 42, do 3. studenoga, otvorena je izložba pod nazivom Pumpkintown.

Akademska slikarica Ivana Ožetski, prikupljajući suhe buče najrazličitijih oblika, stvorila je razne likove – puževe, zmajeve, ribe, vrapce, labudove, ali i kuhare, fiškale, kraljeve, kraljice i babe svađalice. Nastao je tako Pumpkintown – mali paralelni grad u kojemu, u skladu i jadu, žive njegovi brojni stanovnici. Da bi priča o Pumpkintownu bila životnija, svaki lik, stanovnik grada, popraćen je tekstom, malim aforizmom koji govori o njegovom specifičnom karakteru. Kao i u ljudskom svijetu, koji mu je uzor, likovi u Pumpkintownu znaju biti ljupki, mili, ali i zajedljivi i provokativni.

U sklopu otvorenja izložbe održana je i press konferencija povodom jubilarne 10. Bučijade, turističko-gospodarske i gastronomske manifestacije koja se 18. i 19. listopada održava u Ivanić-Gradu. Predstavljen je program Bučijade i Dana bučinog ulja, te proizvođači bučinog ulja i eko proizvoda: EPG Sever i OPG Bunjevac, gastro ponuda jela od buče ugostiteljskih objekata Ivanić-Grada i bučnice pekarnice “Peksi”. (zg-m)