Izložba “Ptice – savršenstvo ljepote” postala mjestom susreta i novih prijateljstava

Izložba “Ptice – savršenstvo ljepote” postala mjestom susreta i novih prijateljstava

„Ptica nije partner s kojim možete surađivati. Ptica će napraviti sve da Vam fotografija ne uspije. Nekada je potrebno okinuti i tisuću fotografija da bi jedna fotografija uspjela“ – pojasnio je veleposlanik Szymański

Izložba fotografija „Ptice – savršenstvo ljepote“ veleposlanika Republike Poljske u RH g. Macieja Szymańskog, postavljena je nakon Jastrebarskog, Ivanić Grada, Svetog Ivana Zeline, Vrbovca, Svete Nedelje i u Zaprešiću – u Duhovno obrazovnom centru „Marijin dvor – Lužnica”. Izložbu osamdesetak fotografija, nastalih u nekoliko europskih zemalja od Španjolske i Portugala preko Poljske do Hrvatske, u petak je postavila Javna ustanova „Zeleni prsten”. Fotografije prikazuju ptice fotografirane u različitim meteorološkim uvjetima, godišnjim dobima i stadijima aktivnosti, na tlu, u vodi i u zraku.

Martina Glasnović, ravnateljica JU „Zeleni prsten”, rekla je da je ciklus izložbi „Ptice -savršenstvo ljepote” postao mjestom susreta i novih prijateljstava. „Njime nam je ‘pružena ruka’ jedne velike, prijateljske zemlje – Poljske. Izloženim fotografijama uranjamo u svijet oko nas kojega sve manje primjećujemo, u svijet u kojemu se čuju samo tišina, zvuk prirode i otkucaji našeg srca. U ovim fotografijama, s puno strpljenja i znanja jednim je klikom ostala zabilježena ljepota stvaranja”, istaknula je ravnateljica Glasnović.

„Ptica nije partner s kojim možete surađivati. Ptica će napraviti sve da Vam fotografija ne uspije. Nekada je potrebno okinuti i tisuću fotografija da bi jedna fotografija uspjela“ – pojasnio je veleposlanik Szymański, dodavši da ljudi, opsjednuti svakodnevnim problemima i žurbom, sve manje vide ljepotu prirode i ptica koja ih okružuje.

Izložbu je otvorio župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, zahvalivši veleposlaniku Szymańskom na svemu što čini, on kao veleposlanik ali i Poljska kao zemlja, za Hrvatsku.

Posjetitelje izložbe uvodno su pozdravili i suorganizatorica izložbe i ravnateljica Duhovno obrazovnog centra „Marijin dvor – Lužnica” sestra Berislava Grabovac te zamjenik gradonačelnika Zaprešića Damir Benčević. Oboje su zahvalili veleposlaniku na dolasku te početku jedne nove dobre suradnje. Izložba će se moći razgledati tijekom prosinca 2014. godine. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni