Izložba “Priče koje kroje Varteks” u MUO-u

Izložba “Priče koje kroje Varteks” u MUO-u

Muzej za umjetnost i obrt u Zagrebu u četvrtak, 5. rujna 2019. otvara izložbu »Priče koje kroje Varteks«, koja će podsjetiti na stoljetnu povijest , ali i predstaviti smjernice budućeg razvoja tekstilne industrije iz Varaždina.

Varteks, izvorno Tivar, je tvornica čiji su tekstilni proizvodi u velikoj mjeri obilježili modne trendove proteklih desetljeća, ne samo u Hrvatskoj, nego i na području bivše države, Europe i svijeta.

Kroz izložbu će biti prikazani retro modeli, a posjetitelji će se moći upoznati s proizvodnim procesom, razvojem proizvodnje tkanina, krojenja i šivanja odjevnih predmeta te povijesni razvoj tvornice u razdoblju od 1980-ih do danas. Zasebno će biti predstavljena proizvodnja uniformi za civilne i vojne potrebe.

Želja organizatora izložbe u Zagrebu je predstaviti ukupnoj javnosti kvalitetu i dosljednost te liderstvo u modi na ovim prostorima kako kroz povijest tako i ubuduće. Ideja je ukazati na povijesne temelje na kojima se zasniva današnji ambiciozni projekt novog modnog brenda Varteks.

Izložba u MOU-u je pripremljena u suradnji s Gradskim muzejom Varaždin i tvrtkom Varteks, a bit će popraćena zanimljivim radionica i događanjima koje je uz gore spomenute organizacije pripremio i Tekstilno-tehnološki fakultet u Zagrebu.

Izložba ostaje otvorena do 6. listopada 2019. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni