Izložba posvećena stvaralaštvu Vesne Parun

Izložba posvećena stvaralaštvu Vesne Parun

“Ptica vremena” Nevene Petre Piližote

Ususret 100. obljetnici rođenja velike hrvatske pjesnikinje Vesne Parun u Muzeju Prigorja u Sesvetama, Trg Dragutina Domjanića 5 u petak, 5. travnja bit će otvorena izložba »Ptica vremena« Nevene Petre Piližote.

Riječ je o novoj izložbi crteža i slika kojom autorica obilježava 100. obljetnicu rođenja velike hrvatske pjesnikinje. Tijekom proteklih pet godina realizirala je niz izložbi posvećenih stvaralaštvu Vesne Parun, a pregled istih dostupan je na sljedećoj poveznici: https://www.nevenapetrapilizota.com.hr/

Prema riječima Piližote: „Ptica vremena“ u Sesvetama naglasak stavlja na poimanje prirode kao „naličja našeg disanja“, objedinjujući raznovrsne motive svakodnevice, fragmente flore i faune te opredmećenje naših osjetila posredstvom grafitne olovke/olovke u boji… Slikanje i riječima i kistom bilo je karakteristično za Vesnino stvaralaštvo, dok se ovom izložbom nastoji reprizirati koncept sljubljenosti riječi i slike, književnosti i likovne umjetnosti. Onaj „labirint u čovjeku“ moguće je naslutiti (i) u slici, bilo da se radi o re/prezentaciji Baljenca ili portretu Žene tj. otoka.

Pregled kataloga dostupan je na: https://issuu.com/artep86/docs/katalog_ptica_vremena_2022

(ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni