Izložba Martine Miholić u Galeriji Karas

Izložba Martine Miholić u Galeriji Karas

(Foto: Juraj Vuglač)

U Galeriji Karas (Ulica kralja Zvonimira 58), otvorena je izložba ”Gallery of Floating Archipelagos” autorice Martine Miholić.

U svome predgovoru Barbara Vujanović naglašava:

Jedna od narativnih okosnica ciklusa, koja međutim nije doslovno inscenirana u samim postavima, jest popularna bajka Hansa Christiana Andersena o Maloj sireni. Priča o tragičnom liku koji žrtvuje svoju najveću vrlinu, glas, a potom i tijelo, štoviše čak i postojanje, idealna je referenca na suvremeni imperativ neprestane prilagodbe ženskog izgleda nametnutim kanonima ljepote. Kozmetikom, kirurgijom i tjelovježbom promijenjeno tijelo daljnju transformaciju nastavlja u digitalnoj i viralnoj stvarnosti koja perpetuira daljnje imperative artificijelnih i nepotrebnih ideala.

Biografija:

Martina Miholić diplomirala je na grafičkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu 2004. godine, a 2011. magistrirala je na Central Saint Martins College u Londonu.

Producentica je brojnih kulturnih manifestacija poput Salona mladih, Bijenala slikarstva i drugih. Od 2021. članica je kulturnog vijeća Inovativnih kulturnih praksi pri Ministarstvu kulture.

Miholić je sudjelovala na brojnim samostalnim i grupnim izložbama te na filmskim festivalima u zemlji i inozemstvu. Boravila je na nekoliko rezidencijalnih programa i dobitnica je nagrade 14. trijenala hrvatskog kiparstva.

Izložba ostaje otvorena do 13.06.2023.

Radno vrijeme Galerije Karas:

  • Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
  • Sub: 10 – 13
  • Ned, pon i praznikom zatvoreno
  • Ulaz besplatan
Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni