Izložba Krležinih portreta i predstava Castellice

Izložba Krležinih portreta i predstava Castellice

U 19 sati u Muzeju grada Zagreba bit će otvorena izložba portreta Miroslava Krleže, koja će biti otvorena do 1. rujna. Na izložbi će biti izložene slike i skulpture više autora – od najstarijih Krležinih portreta iz 1918. sve do najnovijih radova iz 2010.

Na izložbi će prvi puta biti izložen Krležin Autoportret iz 1928. godine

U sklopu 2. Festivala Miroslav Krleža koji se održava na 120. obljetnicu rođenja slavnog hrvatskog pisca, u četvrtak je u podne u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici svečano otvorena izložba pod nazivom Europski Krleža. Spomenimo da je u Zbirci rukopisa i starih knjiga NSK-a pohranjena autorova rukopisna ostavština, a ovom su prigodom pred hrvatsku javnost iznesena djela vezana uz europske teme i neospornu širinu Krležina intelektualnog interesa.

castellice
Prizor iz “Castellica” (Foto: Peter Uhan)

U 19 sati u Muzeju grada Zagreba bit će otvorena izložba portreta Miroslava Krleže, koja će biti otvorena do 1. rujna. Na izložbi će biti izložene slike i skulpture više autora – od najstarijih Krležinih portreta iz 1918. godine koje je naslikao Ljubo Babić, zatim skulpture Augusta Augustinčića, Ivana Lesiaka, Mire Vuce, Marije Ujević, crteža Josipa Vanište, radova Zlatka Kauzlarića-Atača, Rudija Labaša, Ivana Lackovića Croate, Mersada Berbera, Munira Vejzovića – sve do najnovijih radova Tomislava Buntaka iz 2010. godine. Na izložbi će prvi puta biti izložen Krležin Autoportret iz 1928. godine.

Festival se nastavlja predstavom Castellice: Uvod – prizorom iz trećeg čina predstave Gospoda Glembajevi, koja će se održati u 21 sati u Memorijalnom prostoru Miroslava i Bele Krleža u Krležinom Gvozdu 23. Redatelj predstave je Ivica Buljan, a glume: Nataša Barbara Grančer i Marko Mandić. Autorica projekta je Mani Gotovac.  (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni