Izložba koja spaja umjetnost i ekologiju

Izložba koja spaja umjetnost i ekologiju

U prostorijama Francuskog instituta, Preradovićeva 5, Zagreb u srijedu, 21. listopada bit će otvorena izložba fotografija i skulptura Art Ecology – Art for the Oceans. Izložba će biti otvorena u 19 sati, a njen organizator je Svjetska organizacija za očuvanje oceana, mora, rijeka i jezera (OACM) uz potporu Francuske Ambasade i Instituta.

Jedan dio izložbe čine fotografije društva Ocean Alliance nastale za vrijeme akcija čišćenja mora, a drugi dio izložbe čine skulpture našeg umjetnika svjetskog glasa Stephana Lupina.

Fotografski dio izložbe sastoji se od 30 fotografija različitih predmeta nađenih pod morem u akcijama čišćenja organizacije Ocean Alliance. Fotografije su dimenzija 50×65 cm. Ukupno bit će izloženo 36 panoa s fotografijama koje su fotografirali članovi društva Ocean Alliance na čelu s Kristijanom Curavićem.

Posjetitelji izložbe moći će i kupiti fotografije po simboličnim cijenama, a prikupljenim sredstvima OACM će nastaviti čistiti Jadransko more od plastike s ciljem postizanja da se što više toga izvadi iz mora, ali i potakne javnost da se ne stvara novi otpad koji uništava podmorje. Izložba ostaje otvorena do 1. studenoga 2020. godine. (ZG-m)