Izložba koja predstavlja moguće strateške projekte na Velesajmu

Izložba koja predstavlja moguće strateške projekte na Velesajmu

Cilj projekta je upoznavanje javnosti o aktivnostima koje Grad poduzima za revitalizaciju Zagrebačkog velesajma

U prostoru ZgForuma u četvrtak je otvorena izložba Strateški gradski projekt – Zagrebački velesajam, koju su izradili timovi Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj grada.

Kako se može iskoristiti prostor Velesajma obrazloženo je u studiji Programske smjernice i program sadržaja strateškog gradskog projekta Zagrebački velesajam, na kojoj se i temelji izložba.

„Radni naslov Projekta je Grad u gradu, što i nije čudno s obzirom na veličinu i vrijednost prostora Zagrebačkog velesajma“, napomenuo je Tihomir Jukić, profesor Arhitektonskog fakulteta, naglasivši da je došlo vrijeme za ovakve značajne i dugotrajne zahtjevne projekte kroz koje se najvredniji gradski prostori transformiraju te na taj način doprinose modernizaciji i razvoju grada.

Gradonačelnik Milan Bandić naglasio je da 20 % prostora Velesajma treba sačuvati, a 80 % treba modernizirati i to na način da se kompatibilno stope gospodarska struka i arhitektura. „Ovaj jedinstveni prostor moramo osmisliti na najbolji način sačuvavši njegovu povijesnu i arhitektonsku baštinu“, dodao je gradonačelnik na otvaranju izložbe.

Pročelnica Veselić Bruvo naglasila je da su izložba i brošura dio kompleksnog procesa koji za krajnji cilj ima revitalizaciju prostora i sadržaja Velesajma, te da će potaknuti javnost i struku na uključivanje u jedan od najznačajnijih gradskih strateških projekata, kako bi zajedno osmislili daljnji put transformacije prostora u inovacijsko urbano područje. (zagreb.hr/zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni