Izložba japanskih rukotvorina u Tehničkom muzeju “Nikola Tesla”

Izložba japanskih rukotvorina u Tehničkom muzeju “Nikola Tesla”

U izložbenoj dvorani Tehničkoga muzeja Nikola Tesla danas u 19 sati bit će otvorena izložba »Ljepote rukotvorina Tohokua, Japan«, kojom se želi podsjetiti na godišnjicu velikog potresa i tsunamija 11. ožujka 2011.

Regija Tohoku, poznata po svojim prekrasnim planinama i obalnim pejzažima, kao i bogatoj lokalnoj povijesti i kulturi, pretrpjela je uništenje dotad nezabilježenih razmjera. Mnogo toga je izgubljeno, a ozbiljno su pogođene proizvodnja i kultura rukotvorina. No usprkos nepogodi koja ih je snašla, ljudi tih krajeva zajedničkim su se snagama trudili vratiti izgubljeno, s čvrstom namjerom za povratak mira i svakodnevice u što kraćem roku.

Raznovrsni predmeti od keramike, laka, tekstila, metala, drva, bambusa i dr. omogućuju posjetiteljima uživanje u posebnostima tradicije Tohokua te omogućuju nam da iznova otkrijemo funkcionalnu ljepotu svakodnevnih predmeta koji se u Japanu upotrebljavaju još od pradavnih vremena.

Glavni kustos izložbe je Ryuichi Matsubara.

Izložba organizirana u suradnji s Veleposlanstvom Japana i Japanskom fondacijom ostaje otvorena do 2. listopada 2019.

Radno vrijeme izložbe: utorak – petak 11 do 19 sati, subota i nedjelja 11 do 15 sati, ponedjeljkom zatvoreno. Ulaz je besplatan. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni