Izložba indijskih keramičara u Galeriji Zvonimir

Izložba indijskih keramičara u Galeriji Zvonimir

(Saraswati: “Hometown”)

U Galeriji Zvonimir u ponedjeljak, 12. kolovoza u 19 sati bit će otvorena izložba suvremene indijske keramike te fotografije indijskih spomenika i cvijeća. Izložba će biti otvorena svaki dan, osim subote i nedjelje, od 17 do 20 sati, a trajat će do 6. rujna kada će se na ceremoniji zatvaranja predstaviti i podijeliti reportažni katalozi. Ulaz na izložbu je besplatan.

Izložbu »India Welcome« će otvoriti Nj.E. gospodin Arindam Bagchi, veleposlanik Republike Indije u Republici Hrvatskoj.

O izložbi, koja je uključena u Festival Indije u Hrvatskoj, govorit će voditelj galerije Zvonimir gospodin Zoran Batušić te kuratori izložbe gospođa Rekha Bajpe Aggarwal iz New Delhija i Hanibal Salvaro, voditelj Likovnog art dizajn centra LADICA, ujedno i organizator događanja INDIA WELCOME, koji je priređen povodom Indijskog dana neovisnosti 15. kolovoza 2019.

Umjetnički domaćini ove priredbe su Bruno Paladin, Hanibal Salvaro i Vilko Žiljak, koji svojim djelima inspiriranim Indijom dočekuju indijske umjetnike.

Indijska pjesnikinja i fotografkinja Kalyani N i Rekha Bajbe Aggarwal također će objaviti poeme o indijskim gradovima te keramici, uz vizualne komentare Hanibala Salvara.

Izlažu se djela slijedećih indijskih umjetnika: Sushma Anand, Leena Dewan, Usha Garodia, Neha Gawand Pullarwar, Ruby Juhnjuhnwala, Snehal Kashikar, Shama Maira,Tejashri Patil Pradkam, Mohini Prakash, Manu Randhawa, Saraswati, Aninda Singh, Foram Thakore i Adil Writer.

Zahvaljujući Hrvatsko-Indijskom društvu prijateljstva, otvorenje prate zvuci glazbene kulise birane indijske glazbe.

Kako bi ugođaj bio zaista primjeren izložbi, gosti će biti u prigodi kušati indijske kulinarske specijalitete, uz prikladne napitke.

Organizatori mole one koji dolaze na otvorenje izložbe da najave svoj dolazak kako bi se mogla pripremiti hrana i piće prema broju najavljenih posjetitelja.

Prijave na: ladica14@gmail.com ili mob. 099 336 4577. (ZG-m)