Izložba “Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati”

Izložba “Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati”

U srijedu, 29. rujna 2021. godine na Trgu bana Josipa Jelačića održat će se izložba Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati u trajanju od 10 do 19 sati.

Izložbu organizira Ministarstvo poljoprivrede povodom obilježavanja Međunarodnog dana osviještenosti o gubicima i otpadu od hrane. Cilj je podići svijest potrošača o ovom problemu te utjecati na promjene navika.

Izložbene radove su pripremili učenici srednjih škola, a posjetitelji će moći saznati koliko se hrane baca, gdje sve nastaje otpad od hrane i kakve sve negativne utjecaje ima na okoliš i klimu. Također, i kako svaki potrošač može utjecati i smanjiti otpad od hrane u kućanstvu, kupovini i restoranu. Pored navedenog, posjetitelji će imati priliku degustirati jela pripremljena od viškova hrane, testirati svoje znanje iz područja okoliša i otpada od hrane te pogledati video radove na temu sprječavanja otpada od hrane.

Ove godine, osim izložbe, u okviru tjedna obilježavanja Međunarodnog dana osviještenosti o gubicima i otpadu od hrane, Ministarstvo poljoprivrede organizira edukativni dan u školama, prilikom čega će djeci prvih razreda osnovnih škola u Republici Hrvatskoj biti podijeljena slikovnica Kako su Dora i Mario spasili hranu. Tematski tjedan završit će održavanjem stručnog skupa pod nazivom Hrana nije otpad, zajedno do cilja 5. listopada 2021. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni