Izložba fotografija „Svjetleće kružnice“

Izložba fotografija „Svjetleće kružnice“

Radi se o izložbi fotografija lustera snimljenih (uglavnom) u crkvama kojom autorica želi istražiti drugačiju percepciju ovog uporabnog i dekorativnog objekta, određenog razdobljem nastanka i njegovom namjenom

U Galeriji Modulor, u Centru za kulturu Trešnjveka, Park Stara Trešnjevka 1, u utorak 4. ožujka, s početkom u 19 sati, otvara se izložba fotografija Svjetleće kružnice autorice Sanje Pribić.

Radi se o izložbi fotografija lustera snimljenih (uglavnom) u crkvama kojom autorica želi istražiti drugačiju percepciju ovog uporabnog i dekorativnog objekta, određenog razdobljem nastanka i njegovom namjenom. Gledan odozdo, svaki se klasično oblikovan luster pretvara u kružnicu iz koje je u prvi mah nemoguće iščitati pravu prirodu objekta.

Premda je po naravi, dakako, statičan, luster-kružnica pretvara se u svojevrsni kotač, asocirajući (i) mogućnost kretanja, odlaska, bijega… Budući da je većina izloženih fotografija nastala tokom putovanja, kako onih bliskih, tako i dalekih, metafora luster-kotač-kretanje postaje i više nego primjerena.

O autorici:

Sanja Pribić rođena je u Zagrebu. Završila je Školu primijenjene umjetnosti. Na Grafičkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu diplomirala s pohvalom Nastavničkog vijeća 1986. godine. Po zanimanju je samostalna umjetnica, članica hrvatskih strukovnih udruženja (HDLU, ULUPUH, HZSU). Bavi se ilustriranjem i grafičkim dizajnom. Ilustrirala je više udžbenika, knjiga, slikovnica, plakata i brošura za djecu i odrasle, a ilustracije objavljuje i u hrvatskim časopisima za djecu. Organizirala je više skupnih izložbi i projekata. Sudjelovala je na 90 skupnih izložbi  te priredila 25 samostalnih izložbi. Piše i objavljuje priče za djecu. (zg-magazin)