Izložba fotografija Facebook grupe „Zakaj volim Zagreb“

Izložba fotografija Facebook grupe „Zakaj volim Zagreb“

Da je riječ o uistinu kvalitetnim uracima svjedoči i činjenica da se o izložbi se pohvalno izrazila i poznata zagrebačka fotografkinja Marija Braut, učenica legendarnog Toše Dapca

U restoranu „Pod starim krovovima“ u Basaričekovoj 9 („kod Žnidaršića“), sinoć je otvorena izložba fotografija Zagreba koje su snimili članovi Facebook grupe „Zakaj volim Zagreb“, točnije njih 12. Prostor restorana tako je privremeno obogaćen s 20 upečatljivih fotografija koje prikazuju različita zagrebačka mjesta i motive kroz različita godišnja doba. Tu su neizostavna Kamenita vrata, Dolac, zgrada Hrvatskog državnog arhiva, Zrinjevac, Jarun, uspinjača, lanterne i dr. Fotografije, pretežito u koloru, snimljene u proteklih godinu – dvije i svakako zavrjeđuju pozornost posjetitelja.

Kako nam je objasnio Ivan Brnčić iz FB grupe „Zakaj volim Zagreb“, riječ je o fotografijama koje su bile objavljene na Facebooku, a željeli su da se putem ove izložbe očuva njihova trajnost. Fotke su, kaže Brnčić, do sad postojale jedino u digitalnom obliku, a na ovaj su način prenesene u stvarni svijet i jednog bi dana mogle poslužiti kao fotodokumentacija Zagreba koji se kao grad stalno mijenja.

Izložene fotografije snimili su: Anies Skelač, Branko Margetić, Ivan Brnčić, Dunja Kolar, Zlatko Gašpar, Zlatko Ivančok, Jacqueline Bat, Ksenija Bauer, Željko Kustec, Mladen Sokele, Milan Špehar i Zlatko Gmaz.

A da je riječ o uistinu kvalitetnim uracima svjedoči i činjenica da se o izložbi se pohvalno izrazila i poznata zagrebačka fotografkinja Marija Braut, učenica legendarnog Toše Dapca.

Brnčić najavljuje da će biti još izložbi u izdanju ove Facebook grupe, a u međuvremenu pozivamo sve koji se zateknu na Gornjem gradu da svrate „kod Žnidaršića“, pogledaju izložene radove, a možda i popiju gemišt po uzoru na besmrtnog Franju što ga je svojom interpretacijom u čuvenom filmu Kreše Golika Tko pjeva zlo ne misli utjelovio Franjo Majetić.

Izložba će biti otvorena do Dana grada Zagreba, 31. svibnja.

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni