Izložba fotografija “Dubrovnik kroz godinu”

Izložba fotografija “Dubrovnik kroz godinu”

U prostorijama Društva Goranin u Ulici kneza Branimira 33 u utorak je otvorena izložba fotografija Dubrovnik kroz godinu, autora Gorana Vranića. Izložba je otvorena za javnost i može se pogledati radnim danom od 10 do 14 sati i popodne od 17 do 19 sati.

Goran Vranić se rodio 18. srpnja 1964. u Zagrebu. Školu Primijenjene umjetnosti (Odsjek fotografije) završio je 1983. godine. U Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu radio je kao voditelj fotografskog ateljea od 1987. do 1996. godine. Član je ULUPUH-a od 1993. godine. Uz umjetničku izložbenu djelatnost intenzivno radi i primijenjenu fotografiju.

Surađujući s istaknutim hrvatskim povjesničarima umjetnosti svojim snimkama je opremio brojna kataloška i monografska izdanja HAZU, Muzej Mimara, Moderne galerije , Muzeja suvremene umjetnosti, Umjetničkog paviljona u Zagrebu, Hrvatskog muzeja naivne umjetnosti, Galerije Klovićevi dvori, Muzejskog dokumentacijskog centra i još brojnih ustanova i nakladnika diljem Hrvatske.

Aktivni je član Fotokluba Zagreb od 1990. godine. U Hrvatskoj Zajednici samostalnih umjetnika djeluje od 1997. godine.

Autor je skoro 50 samostalnih izložbi. Živi u Zagrebu.

Društvo Goranin je osnovano 5. listopada 1932. godine u Zagrebu kao društvo za podizanje probitka Gorana i Gorskog kotara u Zagrebu. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni