Izložba fotografija Darka Lesingera u Muzeju Prigorja

Izložba fotografija Darka Lesingera u Muzeju Prigorja

(Foto: Darko Lesinger / Muzej Prigorja)

U Muzeju Prigorja, Trg Dragutina Domjanića 5, Sesvete, danas u 19 sati bit će otvorena izložba fotografija Instagram’s Blow-Up Darka Lesingera.

Riječ je o svojevrsnoj posveti talijanskom modernističkom filmskom redatelju Michelangelu Antonioniju, posebno filmovima Blow-Up i Professione: reporter. Zamišljena je multimedijalno u smislu da su sve izložene fotografije prvo bile objavljene na Instagramu i na neki način prošle “sud javnosti”.

Za izložbu su povećane u kvadratičnom formatu, kakav Instagram njeguje.

Sve se fotografije tematski bave propitivanjem poimanja vremena i stvarnosti te njezinom reinterpretacijom. Primjerice, pješčanim satom snimljenim u pijesku ili letom papirnatog dječjeg aviona načinjenog od stranice kalendara. Također, u estetskom smislu izložba obrađuje djetinju fasciniranost pop artom, stripovima i rock kulturom. A problematizira temu demistificiranja takozvane “umjetničke fotografije” i utjecaja društvenih mreža na formiranje javnog mnijenja, posebno u mladih ljudi.

Darko Lesinger je profesionalni novinar od 1985. U početku je radio kao fotoreporter u skoro svim izdanjima tadašnje kuće Vjesnik. Tekstove je počeo objavljivati 1987., a od 1989. do 1993. radio je za GAMMA PRESS kao fotoreporter. Radio je u Nedjeljnoj Dalmaciji, potom u Gloriji te od 1999. kao glavni urednik magazina Foto.

Od 2004. do 2006. u Vjesniku zaposlen je kao redaktor, potom urednik fotografije u prilogu Obiteljski glas i kolumnist. Od travnja 2009. godine radi kao slobodni novinar, savjetnik na projektima s područja medija i fotografije, pisac reklamnih slogana i fotograf.

Izložba se može razgledati do 30. rujna. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni