Izložba “dEKOmpozicija” u Galeriji Crta

Izložba “dEKOmpozicija” u Galeriji Crta

U Galeriji Crta, Švarcova 18, danas u 19 sati bit će otvorena prva samostalna izložba Silvije Kranjec pod nazivom “dEKOmpozicija”.

“S obzirom na trenutne činjenice koje ukazuju da je moda među prvih 10 zagađivača planete, u dizajnu ove kolekcije tekstila pridružujem se Slow-Fashion pokretu koji budi sve više i više modnih dizajnera svjesnih smjera u kojem nas je odvela dosadašnja potreba za brzom modom i velikom potrošnjom odjeće i tekstila.

Održivi razvoj je razvoj koji zadovoljava potrebe današnjice bez ugrožavanja sposobnosti budućih generacija da zadovolje svoje vlastite potrebe.

Upravo zato cilj ove kolekcije je biti dio promjena prema održivom razvoju i ekološko prihvatljivoj modi koja je u isto vrijeme i društveno odgovorna.

Tekstili su od 100 % prirodnih materijala, oslikani Eco-print metodom, bez upotrebe kemikalija i umjetnih bojila, te obrađeni zero waste metodom. Svaka korištena komponenta je u potpunosti reciklirana”, piše o svom radu autorica Silvija Kranjec.

Izložba se može razgledati do 21. siječnja do 19 sati. (ZG-m)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t