Izložba “Datoteka tekstura”

Izložba “Datoteka tekstura”

U Galeriji Modulor Centra za kulturu Trešnjevka, Park stara Trešnjevka 1, u utorak 19. siječnja održat će se izložba Datoteka teksura, Lidije Boševski i udruge Terakota.

Ideja o bazi podataka tekstura razvijala se u razdoblju od desetak godina bivanja autorice projekta u prirodi, njenim sakupljanjem različitih materijala iz prirode, fotografiranjem, korištenjem pojedinih detalja kao alata. U želji da se svi sakupljeni materijali pretvore u zaokruženu cjelinu, Lidia je odlučila pokrenuti akciju… kroz nju se sustavno kroz duži period, uz pomoć svih sudionika radionica Udruge Terakota, stvarala baza podataka koja ima svrhu da služi kao podsjetnik, veza s prirodom u kreativnom smislu, inspiracija ili alat za rad. Vremenom i predanošću svih sudionika, sakupila se veća količina otisaka u glini (otisnutih te pečenih, a onda i sortiranih) te su ovom prilikom izloženi u Moduloru. Na izložbi će se moći vidjeti same pločice, ali i plakati te eksponati nastali naknadnim otiskivanjem u papir, tekstil ili drugo..

 

Žiri -koji je odabrao radove za izložbu:

Lidia Boševski / voditelj projekta;

Sanja Lovrenčić / suradnica

Nataša Ninić / suradnica

Izlagači: Marica Gašpar, Katia Buneta, Marina Grabar (Rijeka), Anita Puljek, Tea Horvat, Sanja Matovina Lulić, Nada Benc Štuka, Željka Klemenčić, Vicki Vrkljan, Nataša Jeletić, Barbara Gerschbacher (Austrija), Ljubica Lovrenčić, Martina Franić, Narcisa Glazar , Marita Teskera, Renata Trifunović, Igna Bošnjak, Ranka Radović, Sandra Vitez, Jadranka Vilus, Višnja Arambašič, Romana Puljek, Roberta Jagodić, Nastja Novak, Zrinka Krešo, Sanja Rotter, Gordana Gloor (Švicarska). (zg)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni