Izgubljeno-nađeno: Povratak Elvisovog BMW-a

Izgubljeno-nađeno: Povratak Elvisovog BMW-a

Automobil je zapazio i Elvis te je, kad ga je naručio, u njega instaliran novi motor. Auto je izvorno bio bijele boje, ali proširila se priča da je Elvisu dojadilo da mu žene ispisuju svoje brojeve telefona ružem po automobilu, pa ga je dao prebojati u crveno

Kralj rock’n’rolla Elvis Presley bio je osim po svojoj glazbi poznat i po svojoj vrijednoj kolekciji automobila. U njoj su premoćno prevladavali američki proizvodi sa značkom „Cadillaca“. Međutim, Elvis je posjedovao i jedan vrlo raritetni automobil –  ručno izrađen BMW 507 roadster iz 1957. Bavarski proizvođač napravio je svega 254 primjeraka ovakvih automobila. Nakon gotovo 60 godina Elvisov BMW je sada otpravljen iz SAD-a u svoj „rodni“ München, gdje će neuređen biti izložen u BMW-ovom muzeju. Riječ je o posebnoj izložbi nazvanoj Elvis’s BMW 507: lost & found. No po završetku izložbe, automobil će temeljito restaurirati BMW-ov odjel za klasične automobile.

bmw-507-elvis-volanKako je model 507 bio pravi raritet, većinom je dopao u ruke slavnim osobama i plemstvu, a Elvis Presley je u vrijeme kupnje ovoga automobila bio na odsluženju vojnog roka u Njemačkoj. Upravo taj primjerak bio je izložen na Salonu automobila u Frankfurtu i korišten kao automobil za predstavljanje medijima, a na utrkama ga je vozio Hans Stuck. Automobil je zapazio i Elvis te je, kad ga je naručio, u njega instaliran novi motor. Auto je izvorno bio bijele boje, ali proširila se priča da je Elvisu dojadilo da mu žene ispisuju svoje brojeve telefona ružem po automobilu, pa ga je dao prebojati u crveno.

O tome što se dalje događalo s ovim automobilom različita su tumačenja. Neki kažu da je Kralj vratio automobil po isteku leasinga, drugi da mu ga je vojska isporučila u SAD. Automobil će biti na izložbu u Münchenu do 10. kolovoza.

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni